Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ο ψυχολόγος Γιώργος Παραδείσης και οι Μικρές Ιστορίες διοργανώνουν ομιλία με θέμα: “Η Θεωρία του Νου, τα συναισθήματα και οι σχέσεις στην οικογένεια”.

Μέχρι τα πέντε περίπου έτη τα παιδιά δεν έχουν ανεπτυγμένη την Θεωρία του Νου. Με αυτόν τον όρο εννοούμε την μεταγνωστική ικανότητα του ανθρώπου να μπορεί να αντιληφθεί ότι η γνώση που κατέχει, μπορεί να διαφέρει από την γνώση που κατέχουν οι άλλοι άνθρωποι. Η γνώση ότι τα παιδιά μέχρι συγκεκριμένη ηλικία δεν έχουν αναπτύξει την θεωρία του νου είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού η έλλειψη του συγκεκριμένου μηχανισμού σκέψης, μπορεί να προκαλέσει γνωστικές ασυμφωνίες και συγκρούσεις αλλά και παρεξηγήσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά.

Στη συνάντηση αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να αναρωτηθούμε για τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας και πώς η αναγνώριση των συναισθημάτων μας μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν τόσο μέσα στο σπίτι όσο και στο σχολικό περιβάλλον. 

“Η Θεωρία του Νου, τα συναισθήματα και οι σχέσεις στην οικογένεια”
ΗΜΕΡΑ:
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 και επανάληψη της ομιλίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016.
ΩΡΑ:
18:30-20:30
ΚΟΣΤΟΣ:
10 ευρώ/Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Η ομιλία απευθύνεται σε γονείς, παιδαγωγούς, φοιτητές και όλους όσοι ασχολούνται με ομάδες παιδιών.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 9 Απριλίου στο τηλέφωνο 210-9227730 ή στο info@mikresistories.gr γράφοντας: “Η Θεωρία του Νου, τα συναισθήματα και οι σχέσεις στην οικογένεια” καθώς και τα στοιχεία σας (όνομα-τηλέφωνο-ιδιότητα). 

Περισσότερα για τον ψυχολογο Γιώργο Παραδείση μπορείτε να δείτε στο http://paradeisis.com/

12064396_10153523628950885_2007077721_n

Μικρές Ιστορίες, Δημητρακοπούλου 70, Κουκάκι, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ

Leave a Reply