ΜΑΡΤΙΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Στο Μουσείο Συναισθημάτων συνεχίζεται το «Γεια σου, Κύριε Φοβε», η έκθεση για τους διαφορετικούς φόβους που νιώθουν τα παιδιά και πώς να ζήσουν μαζί τους καλύτερα!

Κάθε Σαββατοκύριακο η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε πρωί από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 με στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά από 4 μέχρι και 12 ετών, στους εκπαιδευτικούς και στους ενήλικες που τα φροντίζουν να αντιμετωπίσουν το συναίσθημα του φόβου δημιουργικά μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα! Η είσοδος στην έκθεση κοστίζει 4 ευρώ, εκτός αν επιλέξετε και… συνέχεια!

Στη 1 το μεσημέρι, κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή, αμέσως μετά το τέλος της λειτουργίας της διαδραστικής έκθεσης, ξεκινά ένα διαφορετικό εργαστήριο ειδικά σχεδιασμένο για να συμμετέχουν ενήλικες και παιδιά μαζί! Το κόστος του κάθε εργαστηρίου είναι 8 ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η είσοδος στην έκθεση.

Για τον Μάρτιο του 2015 είναι προγραμματισμένα τα παρακάτω εργαστήρια:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ

«Αν Ήμουν … τι θα Ήμουν;»: Ένα εργαστήρι βασισμένο στο παιχνίδι «το κινέζικο πορτραίτο μου»! Αν ήμουν ζώο…; Αν ήμουν χρώμα…; Αν ήμουν φαγητό…; Αν ήμουν ήρωας παραμυθιού…; Αν ήμουν ….τι θα ήμουν; Ένα δημιουργικό κινητικό και εικαστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους που μας βοηθάει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας καλύτερα!

ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΗΜΟΥΝ

Ημερομηνίες:8 και 22 Μαρτίου
Ηλικίες: για ενήλικες και παιδιά 6 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ 

Παραμυθοκαμώματα του Φόβου! Τα παραμυθοκαμώματα του Μαρτίου είναι αφιερωμένα στο συναίσθημα του φόβου. «…στο χωριό όλοι μα όλοι φοβούνται τρομερά. Στο μεγάλο δάσος υπάρχει ένας καθρέφτης μαγικός που μπορεί να τους βοηθήσει…!!!» Ένα δημιουργικό εργαστήρι που μας βοηθάει μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι να επεξεργαστούμε το συναίσθημα του φόβου.

ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ___

Ημερομηνίες: 1, 7, 14, 15, 21 και 28 Μαρτίου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

«Φοβητσιάρηδες, γενναίοι και ονειροπόλοι…» Ένα εργαστήριο αφήγησης, όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν με κιθάρα, τραγούδι, κρουστά όργανα και αυτοσχέδια παιχνίδια, η φαντασία ενεργοποιείται και μικροί μεγάλοι μαζί, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη μαγεία των παραμυθιών.
Ένας φοβητσιάρης λαγός τρέχει να σωθεί, ένας γενναίος κόκορας τα βάζει με το βασιλιά για να βρει το δίκιο του, ένας γάιδαρος ονειρεύεται, ένας ερωτευμένος χελώνος θέλει να κερδίσει την καρδιά μιας λιονταρίτσας…κι άλλοι ονειροπόλοι κυνηγούν το όνειρό τους.

ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΗΔΕΣ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ_

Ημερομηνίες: 29 Μαρτίου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 4 έως 94 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
ΚΑΡΑΤΖΑ 7, 11741 ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥΤΗΛ 210 9218329 | ΦΑΞ 210 9218323 
E-MAIL info@mce.gr | URL  www.mce.gr

Leave a Reply