ΣΥΝΕΠΑΡΜΕΝΟΣ ΘΕΑΤΗΣ

Ευθαρσώς και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου δηλώνω ότι θεωρώ τις εγκύους σέξι. Από την πρώτη ημέρα εγκυμοσύνης κι όσο πάει. «Μα πόσες γνώρισες;» αντεπετέθη η ύπουλη φίλη: μονάχα τις δικές μου ομολογώ, «λίγες, πολύ λίγες», όπως έλεγε το άσμα. Ίσως ακριβώς γι’ αυτό: επειδή η γυναίκα που εγκυμονεί το παιδί ενός άλλου φαντάζει απόρθητο κάστρο, ιδανικά οχυρωμένο πίσω από χίλια όνειρα μέλλουσας οικογενειακής ευτυχίας. Αλλά αυτή είναι ψυχαναλυτική προσέγγιση, δηλαδή όχι ακριβώς το φόρτε μου.
Αυτό που έχω αισθανθεί είναι εκείνη την απειροελάχιστη αλλαγή διάθεσης –αργότερα έμαθα ότι όλα τα κάνουν οι ορμόνες– που εγώ την αποδίδω ακριβώς σε αυτά τα όνειρα, στην υπερηφάνεια μιας κάποιας ολοκλήρωσης, σε έναν άλλον αέρα σιγουριάς και εμπιστοσύνης στον εαυτό σας, που δεν απαλείφει τις όποιες ανησυχίες και αβεβαιότητες, αλλά παίρνει το πάνω χέρι στην προσωπικότητά σας, σας κάνει πιο χαμογελαστές κι αγαπησιάρες.
Πιστεύω ότι το καλύτερο σεξ στο ζευγάρι είναι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ειδικά μεταξύ τρίτου και έβδομου μήνα κυήσεως, μετά δηλαδή από τη συνειδητοποίηση και αποδοχή της νέας κατάστασης και πριν από την κόπωση των τελευταίων μηνών, τα κάποια μηχανικά προβλήματα που δημιουργεί ο όγκος της κοιλιάς σας και το κρεσέντο αγωνίας που επιφέρει η αμεσότητα του… αναπόφευκτου.  Άκουσα μέλλοντες πατεράδες να ομολογούν την αμηχανία τους για το θέμα μας, ακόμη και την κατηγορηματική άρνησή τους, όχι βέβαια από ανύπαρκτη αποστροφή (αυτά μόνο στα βλαμμένα μυαλά κάποιων γυναικών υπάρχουν), αλλά από φόβο: Σύρτε τους από τη μύτη στον γυναικολόγο σας να τους τα εξηγήσει· τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να χάνονται.
Στην εγκυμοσύνη γίνεστε πιο ποθητές και ηδονικές! Κάτι σαν χαιρετισμός στη νιότη, από πλευράς σας, κάτι σαν μια βιασύνη από πλευράς μας να σας χαρούμε όσο σας έχουμε κατα-δικές μας (λέω τώρα), αλλά κυρίως η ίδια σας η φύση: δεν εννοώ λοιπόν μονάχα τις ορμόνες, αλλά και όλη τη γλύκα, την τρυφερότητα, την αγάπη για τις οποίες είστε ικανές, όλα αυτά που καθημερινά και επί χρόνια καταπιέζονται από εξουσίες, από φοβίες ή και προσωπικές φιλοδοξίες, που αυτή η μαγική περίοδος αλλάζει, μετουσιώνοντας τη νύμφη σε πεταλούδα.
Είναι η περίοδος της ζωής σας που σκηνοθετείτε τα όνειρά σας: μια πολύ γόνιμη ψυχική διεργασία που βγάζει στην επιφάνεια κάποιες άλλες πτυχές αυτού που είσαστε αλήθεια. Δηλώνω συνεπαρμένος θεατής.

Leave a Reply