ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ-ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ: ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

μουσική στην εγκυμοσύνηΣε μια εποχή όπου επικρατούν οικονομικά προβλήματα, προβλήματα σχέσεων, εργασίας, υγείας, έρχεται η μοναδική δύναμη της μουσικής να προσδώσει στη ζωή όλων μας αλλά και στην εγκυμοσύνη, στη μητρότητα, στην πατρότητα, στην οικογένεια, μια ξεχωριστή ιστορία ευτυχίας. 

Στο πλαίσιο αυτό η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» και συγκεκριμένα το Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και η Α΄ Πανεπιστημιακή Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», διοργανώνουν ένα ξεχωριστό Εργαστήριο με θέμα την «Επίδραση της Μουσικής στην Εγκυμοσύνη, Μητρότητα, Πατρότητα, Οικογένεια».  

Σκοπός του Εργαστηρίου είναι να ενημερωθούμε και να ευαισθητοποιηθούμε για τη σπουδαία Δύναμη της Μουσικής στην Εγκυμοσύνη, Μητρότητα, Πατρότητα, Οικογένεια, Δύναμη καθοριστική στη νοητική, συναισθηματική εξέλιξη ενός παιδιού από την εμβρυϊκή ηλικία, Δύναμη που διευκολύνει ιδιαιτέρως τη μετάβαση προς την Πατρότητα, Μητρότητα, καθώς και τη θετική έκφραση μητρικής, πατρικής συμπεριφοράς, οικογενειακής συνοχής και αρμονίας. 

To Εργαστήριο παρουσιάζει με απλό τρόπο τη Δύναμη της Μουσικής για μια εγκυμοσύνη, έναν τοκετό χωρίς προβλήματα, καθώς και αρμονικές οικογενειακές σχέσεις. Απευθύνεται σε υποψήφιους γονείς, φοιτητές και επαγγελματίες στο χώρο της υγείας και προσφέρει μια ξεχωριστή νότα αισιοδοξίας και ελπίδας σε μια εποχή που οι άνθρωποι δοκιμάζονται και αναζητούν πρακτικούς τρόπους για να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τη ζωή τους, τους στόχους τους, τα όνειρά τους.

Συγκεκριμένα το Εργαστήριο πραγματοποιείται από 6 Φεβρουαρίου έως 27 Μαρτίου 2019, κάθε Τετάρτη 18:00-20:00 και περιλαμβάνει τα παρακάτω οκτώ σεμινάρια:

1. Μουσική στην εγκυμοσύνη: το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή ενός παιδιού (6/2),

2. Η σπουδαιότητα προετοιμασίας για τη μητρότητα: η μουσικοθεραπευτική προσέγγιση (13/2),

3. Εγκυμοσύνη, συμπτώματα, εξετάσεις, διατροφή: σχέσεις εμπιστοσύνης, σχέσεις αγάπης (20/2),

4. Η ζωή αρχίζει από τη σύλληψη: ζώντας εννέα μήνες μέλιτος με το παιδί πριν γεννηθεί και βοηθώντας το να οικοδομήσει ένα όμορφο μέλλον (27/2),

5. Διαχείριση του στρες στην εγκυμοσύνη: ζώντας μια ευτυχισμένη εγκυμοσύνη και βιώνοντας έναν τοκετό χωρίς φόβο και άγχος (6/3),

6. Μουσική αρμονία στον τοκετό (13/3),

7. Νεογέννητο, ικανότητες, απαραίτητες εξετάσεις, σπουδαιότητα μουσικής/ Θηλασμός και Μουσική: μια σπουδαία αλληλεπίδραση (20/3),

8. Tο τραγούδι της Πατρότητας-Μητρότητας: μία νέα θεώρηση της γονεϊκής φροντίδας (27/3). 

Τα σεμινάρια γίνονται από καταξιωμένους έμπειρους ομιλητές, ειδικούς στο χώρο της Ιατρικής, Ψυχολογίας, Μαιευτικής, Μουσικοθεραπείας. 

Περισσότερες πληροφορίες: Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, www.mmb.org.gr. T. 210 7282775. 

Η Δρ. Ελίζα Γιακουμάκη είναι ψυχολόγος, υπεύθυνη επιστημονικών μελετών μουσικής στην εγκυμοσύνη, τοκετό, μητρότητα, πατρότητα. 

Leave a Reply