ΕΝΑΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΙΚΕΤΕΥΕΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ

5c50711d4482dΈνας 15χρονος από την Μινεσότα αποφάσισε να πάρει τα πράγματα στα χέρια του, καθώς εδώ και 4 χρόνια εκλιπαρεί την μητέρα του να του επιτρέψει να εμβολιαστεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οπότε απευθύνθηκε στο Reddit και άλλους χρήστες, αναζητώντας απαντήσεις σχετικά με το πώς μπορεί να εμβολιαστεί χωρίς γονική συναίνεση, ανοίγοντας ταυτόχρονα ένα τεράστιο θέμα σχετικά με τα ανήλικα παιδιά γονιών του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

To μήνυμά του έγινε viral και είχε εκατοντάδες αντιδράσεις και απαντήσεις από ανθρώπους που του έδιναν συμβουλές ενώ αποκαλύπτεται πως δεν είναι ο μόνος έφηβος που έρχεται σε κόντρα με τους γονείς του για το ζήτημα του εμβολίου.

15xronos-emvolio-goneis-mitera-adeia

Ο Ντάνι μίλησε στο Bored Panda για τις προσπάθειές του να εμβολιαστεί. «Προσπάθησα να συζητήσω με την μητέρα μου σχετικά με τα εμβόλια. Οι προσπάθειές μου ήταν συνήθως κουβέντες στις οποίες εγώ πήγαινα να της δείξω μια επιστημονική έρευνα ή κάποιο άρθρο στο ίντερνετ. Τις περισσότερες φορές κατέληγαν στο να λέει η μητέρα μου πως αργότερα θα το έψαχνε περισσότερο. Στις μεταξύ μας απόψεις υπάρχει κατανόηση και αλληλοσεβασμός, μπορούμε να κάνουμε καλές και ανοιχτές συζητήσεις», λέει ο 15χρονος.

Ωστόσο, όπως εξηγεί, πρόσφατα και κατόπιν έντονης επιμονής του, στην τελευταία επίσκεψη στο γιατρό, επειδή «γκρίνιαζε» στην μητέρα του σχετικά με τα εμβόλια, κατάφερε να συζητήσουν για τους κινδύνους αλλά και την ασφάλειά τους.

«Με τον γιατρό πείσαμε την μητέρα μου να με αφήσει να κάνω εμβόλιο κατά του τετάνου και της πολιομυελίτιδας. Έκτοτε δεν έκανα άλλα εμβόλια και τα μικρά μου αδέρφια δεν έχουν κάνει κανένα», λέει ο Ντάνι.

Η μητέρα του ανήκει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και ο πατέρας του, όπως λέει, «δεν έχει καθόλου γνώμη σε όλο αυτό, απλώς την υποστηρίζει». Το παράδοξο είναι πως και οι δυο γονείς του έχουν εμβολιαστεί, αλλά εκτός ΗΠΑ.

«Είμαι σίγουρος πως η απόφασή τους ελήφθη με κάθε καλή πρόθεση για την δική μου υγεία και ασφάλεια. Οι γονείς μου δεν θέλουν το κακό μου, ακριβώς το αντίθετο, θέλουν για μένα το καλύτερο. Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση, έλαβαν μια απόφαση έχοντας κατά την γνώμη ελλιπή και κακή πληροφόρηση. Οπότε ποιος ευθύνεται; Φταίνε οι γονείς μου που δεν έχουν ψάξει το θέμα σε βάθος; Ή τα μέσα ενημέρωσης που ποστάρουν για τα κλικ ψευδείς και εσφαλμένους ισχυρισμούς;», καταλήγει ο Ντάνι.

Πηγή: www.lifo.gr

Leave a Reply