ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Μία εκδήλωση γεμάτη παιχνίδι και πολλά παιδικά χαμόγελα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, στο Replayce, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Παιδικά Χαμόγελα», με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων για τη μηνιγγιτιδοκοκκική μηνιγγίτιδα. Η εκστρατεία αποτελεί μια πρωτοβουλία της Novartis Hellas με την επιστημονική υποστήριξη του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού σχετικά με τη πρόληψη της μηνιγγίτιδας από μηνιγγιτιδόκοκκο τύπου Β, μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επικοινωνιακών ενεργειών στα παραδοσιακά και ψηφιακά μέσα.

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή στο κοινό με θέμα την εξερεύνηση των παιδικών ταλέντων. Οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν σε 12 Ολυμπιακά αγωνίσματα, καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως ζωγραφική, γλυπτική και κολάζ, αλλά και σε μουσικοκινητικά παιχνίδια, δημιουργία παραμυθιών και kidsyoga. Παράλληλα, οι γονείς ενημερώθηκαν για τη νόσο και τη σημασία της πρόληψης, απολαμβάνοντας ξέγνοιαστες στιγμές με τα παιδιά τους.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης του κοινού ο κ. Αθανάσιος Μίχος, Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων δήλωσε χαρακτηριστικά, «Η μηνιγγιτιδοκοκκική μηνιγγίτιδα και σηψαιμία μπορεί να προσβάλει κάθε ηλικιακή ομάδα. Τα βρέφη, τα παιδιά και οι έφηβοι είναι οι πιο ευάλωτες ηλικιακές ομάδες και ο εμβολιασμός αποτελεί τη μόνη αποτελεσματική μέθοδο πρόληψης της νόσου, καθώς η εξέλιξή της είναι ταχύτατη μέσα σε ώρες. Ο εμβολιασμός είναι αποδεδειγμένα ένα από τα πιο οικονομικώς αποδοτικά επιστημονικά επιτεύγματα της σύγχρονης εποχής για τη δημόσια υγεία και μία από τις ελάχιστες υπηρεσίες υγείας που κοστίζει πολύ λίγο συγκριτικά με τα τεράστια οφέλη που προσφέρει στην υγεία των πληθυσμών»

 Στην Ελλάδα το 1ο εμβόλιο  για το μηνιγγιτιδόκοκκο τύπου Β

Το πρώτο και μοναδικό εμβόλιο έναντι του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδας Β διατίθεται πλέον και στην Ελλάδα από την εταιρεία Novartis, ενώ έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τον Ιανουάριο του 2013. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε μετά από 20 χρόνια πρωτοποριακής έρευνας με τη χρήση της βραβευμένης τεχνολογίας «Reverse Vaccinology». Το προφίλ ανεκτικότητας και ανοσογονικότητας που διαθέτει έχει τεκμηριωθεί μέσω ενός εκτεταμένου κλινικού προγράμματος, ενώ ενδείκνυται για την προστασία όλων των ηλικιακών ομάδων, από την ηλικία των 2 μηνών και άνω. 

Λίγα Λόγια για τη Novartis: Η Novartis AG στον Τομέα της Υγείας παρέχει λύσεις στις αναφυόμενες ανάγκες των ασθενών και των κοινωνιών. Επικεντρωμένη αποκλειστικά στον Τομέα αυτό, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο που καλύπτει άριστα αυτές τις ανάγκες: καινοτόμα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα, εμβόλια και διαγνωστικά, καθώς και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Η Novartis είναι η μόνη εταιρεία που κατέχει ηγετικές θέσεις σε αυτούς τους τομείς. Το 2013, επενδύθηκαν περίπου 10 δις δολάρια σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης. Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας,οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 136.000 εργαζομένους και δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 140 χώρες του κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες,επισκεφθείτε τη διαδικτυακή διεύθυνση:

http://www.novartis.com

Η Novartis είναι στο Twitter. Εγγραφείτε για να ακολουθείτε τη @Novartis στο

http://twitter.com/novartis.

Στην Ελλάδα, ηNovartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. έχει κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες  στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα και στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής και απασχολούνται περισσότερα από 600 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τους δικτυακούς τόπους

http://www.novartis.gr

Leave a Reply