ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ 50 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΕ HISTORY TOY OTE TV

Το ΟΤΕ HISTORY, το κανάλι του ΟΤΕ TV που είναι επικεντρωμένο στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, φέρνει τα μουσεία κοντά στα παιδιά, προσφέροντας σε 50 οικογένειες με παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία ειδικά σχεδιασμένη από τον OTE TV βιωματική επίσκεψη σε Μουσεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Οι προγραμματισμένες επισκέψεις, περιλαμβάνουν διαδραστικές ξεναγήσειςβιωματικά παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες, όλα στους χώρους των μουσείων, προσφέροντας στα παιδιά και τους γονείς τους μία μοναδική πολιτιστική, εκπαιδευτική, αλλά και ψυχαγωγική εμπειρία, με τη βοήθεια μουσειοπαιδαγωγών.

Στις βιωματικές δραστηριότητες, μεταξύ άλλων, τα παιδιά θα κληθούν να κατασκευάσουν έναν καταπέλτη που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες το 400 π.Χ., να φτιάξουν αλλά και να δοκιμάσουν έναν υδραυλικό τηλέγραφο, να ζωγραφίσουν το αντίγραφο ενός διάσημου πίνακα, κ.ά. Οι δράσεις είναι σχεδιασμένες ανάλογα με τα ηλικιακά γκρουπ (5-8 & 9-12) των παιδιών που θα συμμετέχουν.

Τα μουσεία που θα μπορούν να επισκεφτούν οι νικητές του διαγωνισμού είναι στην Αθήνα, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Πολεμικό Μουσείο, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, ενώ στην Θεσσαλονίκη το Μουσείο NOESIS και το Ολυμπιακό Μουσείο. Για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό του OTEHISTORY, οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV μπορούν να στείλουν SMS στο 19129[1], γράφοντας «ΟΤΕ TVΑ» για Αθήνα και «ΟΤΕ TVΘ» για Θεσσαλονίκη και να μπουν στην κλήρωση. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουνίου και η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου.

Το ΟΤΕ HISTORY είναι το μοναδικό ελληνικό κανάλι με επίκεντρο την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας, με ντοκιμαντέρ  για την Ελλάδα από διεθνή δίκτυα, εγχώριες παραγωγές και ντοκιμαντέρ, αλλά και προγράμματα παραγωγής του ΟΤΕ TV.

[1] Χρέωση 0,11€/sms. Όροι και προϋποθέσεις στο www.otetv.gr/news

Leave a Reply