ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ;

Η άφιξη ενός μωρού, πέραν της μεγάλης χαράς, γεμίζει τους γονείς με φόβους και ανασφάλειες, ιδιαίτερα αν πρόκειται για το πρώτο τους παιδί. Μια συνήθης ανησυχία των, εξαντλημένων συνήθως, μπαμπά και μαμάς είναι το αν θα το ακούσουν να κλαίει ή να φωνάζει την ώρα που κοιμούνται και το πώς θα το παρακολουθούν αν βρίσκονται σε άλλο δωμάτιο. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί πανεύκολα με τη χρήση ενδοεπικοινωνίας, η οποία καταρχάς θα παρέχει στο γονέα ηρεμία και κατά δεύτερον θα του επιτρέπει να σπεύσει δίπλα στο μωράκι του αν αυτό ξυπνήσει, κλάψει ή ενοχληθεί από κάτι.

Το σπίτι μου είναι μικρό; Να πάρω ενδοεπικοινωνία; 

Ανεξάρτητα από το αν το σπίτι σας είναι μεγάλο ή μικρό, ανεξάρτητα από την ακουστική του, η ενδοεπικοινωνία είναι απαραίτητη. Ανάλογα με τις ανάγκες σας αποφασίζετε το πόση εμβέλεια θέλετε να έχει. Όσο μεγαλύτερο σπίτι έχετε (για παράδειγμα μεζονέτα ή σπίτι με κήπο), τόσο μεγαλύτερη εμβέλεια χρειάζεστε! Σημειώνουμε ότι πλέον υπάρχουν και μοντέλα ενδοεπικοινωνίας που, εκτός από ήχο, σας παρέχουν και εικόνα και σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε ανά πάσα στιγμή το μωρό σας! Είτε το πρωί όταν μαγειρεύετε ή κάνετε δουλειές, είτε το μεσημέρι όταν ξεκουράζεστε, είτε το βραδάκι όταν χαζεύετε τηλεόραση, είτε τη νύχτα όταν κοιμάστε, σε οποιαδήποτε δηλαδή περίσταση δεν συνυπάρχετε με το μωρό σας στον ίδιο χώρο, νιώθετε σαν να είστε μαζί του, γιατί το ακούτε και το βλέπετε πεντακάθαρα! Μάλιστα, με πολλές από τις συσκευές παρακολούθησης της Philips Avent, μπορείτε να έχετε αμφίδρομη επικοινωνία, δηλαδή να μιλάτε και εσείς στο μωρό σας για να το ηρεμήσετε μέχρι να πάτε δίπλα του ή (ακόμα καλύτερα) να το ηρεμήσετε εξ αποστάσεως, γιατί, ως γνωστόν, τα μωρά μπορεί να θέλουν απλά να ακούσουν τη γνώριμη  φωνή της μαμάς και του μπαμπά για να αισθανθούν ασφάλεια!

SCD610

Η Σαββίνα, μητέρα της 19 μηνών Ελένης και έγκυος στον 4ο μήνα, λέει στο Τaλκ: “Όταν άφηνα τη μικρή μόνη της στο δωμάτιό της για να ηρεμήσει ή για να κοιμηθεί, εγώ ήμουν αυτή που δεν μπορούσα να ηρεμήσω και να κοιμηθώ. Φοβόμουν ότι θα με ζητήσει κλαίγοντας και ότι δεν θα την ακούσω, φοβόμουν ότι θα πάθει κάτι και δεν θα το καταλάβω. Έτσι έσπευσα να αγοράσω ενδοεπικοινωνία, που αποδείχτηκε ο πιο αξιόπιστος σύνδεσμος με το μωρό μου και το καλύτερο ηρεμιστικό μου. Πιο συγκεκριμένα, επέλεξα το ψηφιακό βρεφικό φορητό μόνιτορ SCD610/00 της Philips Avent, που μου δίνει εικόνα κάθε ώρα της ημέρας, από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού, έγχρωμη μέσα στη μέρα και ασπρόμαυρη με υπέρυθρες ακτίνες τη νύχτα. Το έχω πάντα μαζί μου και παρακολουθώ την Ελένη. Άμα θέλω, ζουμάρω κιόλας και τη χαζεύω! Κινούμαι, δουλεύω και κοιμάμαι ήσυχη. Σε λίγο καιρό περιμένω κι άλλο παιδάκι. Θα συνδέσω άλλη μια κάμερα στο δεύτερο παιδικό δωμάτιο και θα είμαι σούπερ!”

Μπλέξαν οι γραμμές μας…

Είναι αλήθεια ότι πολλές συσκευές ενδοεπικοινωνίας έχουν ταυτιστεί με προβλήματα. Είτε διότι δεν έχουν καλό σήμα, είτε διότι συντονίζονται με τη συχνότητα των γειτόνων που έχουν και αυτοί μωρό και οι γονείς τρέχουν, ενώ το παιδάκι τους κοιμάται ανενόχλητο, είτε διότι εμπλέκονται με ασύρματα και κινητά τηλέφωνα. Παρόλα αυτά, τα νέα μόνιτορ, όπως αυτά της Philips Avent, τεχνολογίας DECT εξασφαλίζουν μηδενικές παρεμβολές από άλλα προϊόντα εκπομπής και κατ’ επέκταση 100% προστασία του ιδιωτικού σας απορρήτου. Η χρήση κρυπτογραφημένων δεδομένων παρέχει μια απόλυτα ασφαλή και απρόσβλητη σύνδεση, για να είστε σίγουροι πως μόνο εσείς θα μπορείτε να ακούσετε το μωρό σας.

SCD570

“Στο πρώτο μου παιδί είχα μια συσκευή ενδοεπικοινωνίας που αποδείχτηκε ανεπαρκής. Το σήμα χανόταν, παρεμβαλλόταν το κλάμα ενός άλλου, γειτονικού μωρού του οποίου το μηχάνημα είχε συντονιστεί στη συχνότητά μας,  υπήρχε διαρκώς θόρυβος. Όταν μας έκαναν δώρο, μετά τη γέννα του δεύτερου παιδιού μου, τη συσκευή SCD570/00 της Philips Avent, κατάλαβα τι θα πει εξελιγμένη παρακολούθηση”, μας λέει η Σοφία, μητέρα του 6χρονου Κώστα και της μικρούλας Κατερίνας. Και συνεχίζει, “Πλέον ακούω κάθε ήχο, κλάμα, γέλιο, λόξιγκα με εκπληκτική ευκρίνεια και  πεντακάθαρο, υψηλής ποιότητας ήχο. Λεπτομέρεια; Έχει και πέντε νανουρίσματα που αποκοιμίζουν πανέυκολα το μωρό μου!”.

Ούτε κρύο ούτε ζέστη

Για να κοιμηθεί καλά το μωρό σας χρειάζεται μόνο ένα απαλό φως στο παιδικό δωμάτιο και φυσικά ένα χώρο μακριά από τους θορύβους και το άγχος της καθημερινότητας, ώστε να είναι ανενόχλητο. Η ιδανική θερμοκρασία για τον ύπνο του θεωρούνται οι 18 βαθμοί Κελσίου. Ένα υπερβολικά ζεστό δωμάτιο μπορεί να δυσκολέψει την αναπνοή του, ακόμα και να προκαλέσει αιφνίδιο βρεφικό θάνατο. Αν τοποθετήσετε την κούνια του μακριά από σώματα θερμότητας και παράθυρα και χρησιμοποιήσετε απλά βαμβακερά ρούχα και σεντόνια, του εξασφαλίζετε καλύτερη ποιότητα ύπνου. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, φροντίστε να κρατάτε δροσερό το παιδικό δωμάτιο και την θερμοκρασία του σταθερή, με χρήση ανεμιστήρα. Εάν χρησιμοποιείτε κλιματιστικό, φροντίστε να μην χτυπάει ο αέρας κατευθείαν στην κούνια. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία.

SCD560

“To θέμα της θερμοκρασίας του δωματίου του μωρού μάς είχε τρομάξει, γιατί διαβάσαμε ότι τα βρέφη αδυνατούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους και ακόμα και μια αδιόρατη αλλαγή μπορεί να τους προκαλέσει αναστάτωση ή και θέματα υγείας”, αναφέρουν ο Γιάννης και η Σίσσυ, νέοι γονείς του 5 μηνών Αντρέα. “Ώσπου ανακαλύψαμε ότι υπάρχει ενδοεπικοινωνία, η SCD560/00 της Philips Avent, που φροντίζει και για αυτό!” Πράγματι, ο αισθητήρας θερμοκρασίας με προσαρμοσμένη ειδοποίηση σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο του μωρού σας, μέσω της ψηφιακής οθόνης που διαθέτει η μονάδα γονέα, και σας ενημερώνει εάν οι συνθήκες μεταβληθούν. 

Όνειρα γλυκά

Για να κοιμηθούν ήρεμα τα μωρά χρειάζονται, εκτός από ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, απαλή μουσική και κατάλληλες εικόνες! Καταρχάς η ρουτίνα συγκεκριμένων ευχάριστων ήχων τα βοηθάει να αισθάνονται ασφάλεια, ενώ ένας προτζέκτορας π.χ με αστέρια τους επιτρέπει να χαζεύουν φωτεινά κινούμενα σχέδια στο σκοτάδι μέχρι να αποκοιμηθούν! Ο συνδυασμός των παραπάνω αποτελεί το ιδανικό νανούρισμα!

SCD580

“Ακόμα κι αν δεν βρίσκομαι στον ίδιο χώρο με το μωρό μου, αισθάνομαι δίπλα του”, λέει η Μαρία, μητέρα ενός βρέφους 3 μηνών, που το έβαλε από λίγων ημερών στο δικό του δωμάτιο για να μη ζηλέψει ο μεγάλος της γιος. “Το καλύτερο είναι ότι η ενδοεπικοινωνία που επέλεξα, το βρεφικό μόνιτορ DECT της Philips Avent,  βοηθάει και το μωρό μου ηρεμήσει και να χαλαρώσει με τη νυχτερινή προβολή με αστεράκια! Χάρη δε στο βύσμα MP3 που περιλαμβάνει, του βάζουμε και τραγουδάκια και αποκοιμιέται πανεύκολα”. 

Γνωρίζατε ότι τα μωρά:

Έχουν σύντομο κύκλο ύπνου.
Τινάζονται και ροχαλίζουν όταν κοιμούνται.
Στριμώχνουν χέρια, πόδια, ακόμα και κεφαλάκι ανάμεσα στα κάγκελα της κούνιας.
Παθαίνουν μικρής διάρκειας (μέχρι 15 δευτερόλεπτα) άπνοιες κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.
Έχουν πολύ συχνά λόξιγκα.
Χρειάζονται σταθερή θερμοκρασία δωματίου και ρουτίνα για να κοιμηθούν καλά;

Philips AVENT-Πάντα κοντά στο μωρό σας

Οι άνθρωποι της Philips AVENT καταλαβαίνουν ότι η φροντίδα για την υγεία και ασφάλεια του μωρού σας είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που κάνετε. Ανέπτυξαν, λοιπόν, μια σειρά προϊόντων, που σας βοηθούν να βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας είναι απόλυτα καλά και ασφαλές, ενώ κοιμάται σε κάποιο άλλο δωμάτιο. Είτε θέλετε να ακούτε το παραμικρό γουργούρισμα είτε θέλετε να βλέπετε κίνηση ημέρα και νύχτα, η Philips AVENT προσφέρει – με την προηγμένη τεχνολογία DECT της σειράς παρακολούθησης – την καλύτερη λύση για να σας στηρίξει. Τα βρεφικά μόνιτορ της AVENT σας παρέχουν την ασφάλεια του να αισθάνεστε κοντά στο μωρό σας, ακόμα και αν δεν βρίσκεστε στον ίδιο χώρο. Χάρη στη νέα λειτουργία ECO, είναι ακόμα πιο φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ δεν χάνετε αυτήν τη σημαντική σύνδεση.

Philips AVENT Greece
Προϊόντα ανώτερης ποιότητας για εσάς και το μωρό σας. Ανακαλύψτε τα στην ιστοσελίδα της Philips και στη σελίδα της στο facebook  και βρείτε τα κατάλληλα για εσάς και το μωρό σας! Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά!

Leave a Reply