ΥΠΝΟΣ, ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Οι Μικρές Ιστορίες και η παιδοψυχολόγος Λήδα Αναγνωστάκη διοργανώνουν ομιλία για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα “Ύπνος, φαγητό και τουαλέτα στην προσχολική ηλικία. Οι μεγάλες δυσκολίες κρύβονται στα απλά πράγματα;”, που αφορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν γονείς και παιδαγωγοί σε θέματα σχετικά με τις βασικές ανάγκες των παιδιών. 

Σε αυτή τη συνάντηση θα μιλήσουμε για τις βασικές και πολύ σημαντικές λειτουργίες των μικρών παιδιών που μπορεί να κρύβουν τόσες αγωνίες, δυσκολίες και εντάσεις. Θα συζητήσουμε για το τι περιμένουμε σε κάθε αναπτυξιακή φάση του παιδιού (πχ. πότε περιμένουμε να τρώει μόνος/η, πότε είναι έτοιμος/η να χρησιμοποιεί την τουαλέτα, ως πότε θεωρούμε ότι μπορεί να κοιμάται στο δωμάτιο των γονιών), θα αναρωτηθούμε για τη δική μας στάση που βοηθά ή ενδεχομένως εμποδίζει τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και θα σκεφτούμε τι πιθανά σημαίνουν οι δυσκολίες ενός παιδιού σε αυτούς τους τομείς.

Πληροφορίες: Για την συμμετοχή στην ομιλία-σεμινάριο χρειάζεται να δηλώσετε συμμετοχή στο 210-9227730 ή να στείλετε email στο info@mikresistories.gr γράφοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία σας μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου.

Ημέρα: Τετάρτη 20 Μαΐου 2015
Ώρα: 18:00-21:00
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ/Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης

Μικρές Ιστορίες
Δημητρακοπούλου 70, Κουκάκι (στάση μετρό-τραμ: Συγγρού-Φιξ) Τηλ.: 210-9227730,
www.mikresistories.gr
e-mail:info@mikresistories.gr 

Leave a Reply