15ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ 17ΧΡΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 15χρονος μαθητής, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε 17χρονο στην Κάτω Αχαΐα μέσα στο σχολείο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αιτία της διαφοράς ανάμεσα στους δύο ανηλίκους ήταν το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον 15χρονο, ο 17χρονος ενοχλούσε την 16χρονη αδελφή του. Όταν του ζήτησε να σταματήσει διαπληκτίστηκαν και, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 15χρονος δέχτηκε σωματική επίθεση από τον 17χρονο.

Εκτός από τον 15χρονο συνελήφθη και η 42χρονη μητέρα του δράστη για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Αναζητούνται ο 42χρονος πατέρας και ο 39χρονος θείος του σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, πλημμελούς φύλαξης και κατοχής, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, κυνηγετικού όπλου.

Ο 15χρονος πυροβόλησε έξω από τον προαύλιο χώρο του σχολείου τον 17χρονο, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο θώρακα και την κοιλιά. Λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες προέκυψε ότι ο δράστης είχε προσωπικές διαφορές με τον 17χρονο, ενώ λίγο πριν το περιστατικό είχαν διαπληκτιστεί, με τον 17χρονο να έχει προκαλέσει σωματικές βλάβες στον 15χρονο.

Επιπλέον προέκυψε ότι ο 15χρονος πριν το περιστατικό, είχε μεταβεί στο σπίτι του 39χρονου θείου του, όπου αφαίρεσε το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του, η άδεια κατοχής του οποίου έχει λήξει και με το αυτοκίνητο του θείου του μετέβη στο σχολικό συγκρότημα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ένα κάλυκα φυσιγγίου, ενώ κατασχέθηκε και το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε ο 15χρονος.

Ο 15χρονος και η μητέρα του θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας.

Leave a Reply