ΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Γράψε τις καλύτερες ιστορίεςΟι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους 8-11 ετών σε εργαστήριο δημιουργικής γραφής με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη,  το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, στις 12:30 το μεσημέρι, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, με  αφορμή το βιβλίο του Κρίστοφερ Ετζ Γράψε τις καλύτερες ιστορίες.

Πώς φτιάχνονται οι ιστορίες; Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν μια ιστορία, όχι απλά καλή, αλλά φοβερή; Ποιοι είναι οι τρόποι και οι τεχνικές για να γράφουμε ενδιαφέρουσες ιστορίες και να το διασκεδάζουμε κιόλας;

Μικροί συγγραφείς, ελάτε να παίξουμε με δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τις σκέψεις σας και να ξεκινήσετε την ιστορία σας. Μπορείτε να φέρετε μαζί σας τις δικές σας ιστορίες ή τα αγαπημένα σας βιβλία για να εμπνευστούμε από αυτά!

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο εργαστήρι είναι η αγορά του βιβλίου του Κρίστοφερ Ετζ Γράψε τις καλύτερες ιστορίες (λιανική τιμή: 11 ευρώ) πριν από την έναρξή του.

Πού: Πολυχώρος Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Δηλώσεις συμμετοχής: polychoros@metaixmio.gr

21729013_10155202772547955_6845127599936060883_o

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Γράψε τις καλύτερες Ιστορίες”: Σε αυτό το βιβλίο θα βρεις όσα χρειάζεσαι για να γράψεις τις καλύτερες ιστορίες! Στήσε το σκηνικό, δημιούργησε φοβερούς ήρωες, χρησιμοποίησε πρωτότυπο λεξιλόγιο, πλέξε την ιστορία σου και ολοκλήρωσέ τη με ένα εντυπωσιακό τέλος. Μην αγχώνεσαι, είναι εύκολο! Αρκεί να ακολουθήσεις τις έξυπνες ιδέες και συμβουλές που σου δίνονται με τον πιο αστείο και παραστατικό τρόπο χάρη στην απίθανη εικονογράφηση. Βάλε τη φαντασία σου στο χαρτί και ανακάλυψε τον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας.

Ένας οδηγός συγγραφής για παιδιά που θέλουν να μάθουν πώς γράφεται μια ιστορία. Από την αρχική έμπνευση ως το τελικό κείμενο, καλύπτονται όλα τα θέματα που αφορούν τη συγγραφή, από κανόνες γραμματικής, οδηγίες ως προς τη δομή, συμβουλές για τη δημιουργία χαρακτήρων, ιστορικό υπόβαθρο ως τις οπτικές γωνίες, το λεξιλόγιο, την ονοματολογία.

Καλύπτει τα παρακάτω είδη ιστοριών: Περιπέτεια, Ιστορία μυστηρίου, Ιστορία τρόμου, Αστεία ιστορία, Ιστορία φαντασίας, Ιστορία επιστημονικής φαντασίας, Ιστορία κατασκοπείας, Ιστορία αγάπης, Ιστορία εποχής, Ημερολόγιο, Ιστορία με ζώα, Αθλητική ιστορία, Σχολική ιστορία, Θρίλερ, Σενάριο, Ιστορία-κοκτέιλ

Leave a Reply