Τα γνωστά Ισπανικά Churros είναι ένα απολαυστικό σνακ που μοιάζει με λουκουμά και συνοδεύει τέλεια τον καφέ σας ή ικανοποιεί την όρεξη σας για γλυκό. Αν δε τα συνδυάσετε με σοκολάτα γίνονται ακαταμάχητα!
Υλικά
- 220 ml νερό
- 2 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
Υλικά για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1) Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, και το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να βράσει.
2) Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει μία μπάλα ζύμης. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη.
3) Βάζουμε το σπορέλαιο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει.
4) Μόλις κάψει καλά, κόβουμε με το κορνέ τα churros σε μακρόστενες λωρίδες κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας.
5) Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και πασπαλίζουμε τα churros όσο είναι ακόμα ζεστά. Σερβίρουμε αμέσως.
ΤΙΡ: Τα churros ταιριάζουν υπέροχα με λιωμένη σοκολάτα
Σκεύη / Συσκευές: Κορνέ Ζαχαροπλαστικής, Κατσαρόλα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 3-4
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο