ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ένα… τρυφερό οικογενειακό εργαστήριο αυθεντικού παιχνιδιού για γονείς με βρέφη 10 μηνών – 2,5 ετών. 

Με βάση το αυθεντικό παιχνίδι και τη φιλοσοφία του, οι γονείς παίζουν με τα παιδιά τους στο ίδιο ύψος, ως συμπαίκτες, σε ένα παιχνίδι χωρίς νικητές και νικημένους, χωρίς ανταγωνισμό και επιθετικότητα. Έτσι, με έναν άμεσο, αυθόρμητο, μη λεκτικό τρόπο, καλλιεργούνται η συναισθηματική νοημοσύνη και η επαφή με τον εαυτό και τους άλλους και  χτίζονται σχέσεις βαθιάς εμπιστοσύνης, ασφάλειας και αποδοχής μεταξύ γονιών και παιδιών.

Το αυθεντικό παιχνίδι προτείνει σε εμάς τους ενήλικες μια διαφορετική αντίληψη για τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας, αρκεί μόνο να είμαστε έτοιμοι να «βγάλουμε» το παιδί που κρύβουμε μέσα μας και να έχουμε την καρδιά μας ανοιχτή. Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν τα παιδιά, με τα οποία ερχόμαστε πιο κοντά, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις προσωπικές τους δεξιότητες μέσα από εικαστικές δραστηριότητες, κινητικούς αυτοσχεδιασμούς και ομαδικά, διαπροσωπικά παιχνίδια έκφρασης. 

Κάθε συνάντηση αυθεντικού παιχνιδιού έχει έντονα βιωματικό χαρακτήρα, καθώς οι γονείς παρακινούνται να έρθουν πιο κοντά στα παιδιά τους, μέσα από την κατανόηση των αμοιβαίων αναγκών. Χάρη σε δραστηριότητες που εμπλέκουν όλες τις αισθήσεις, ενθαρρύνεται η σωματική και συναισθηματική έκφραση των βρεφών, ενώ ήχοι, ποικίλα υλικά, χρώματα, τρόποι μη λεκτικής επικοινωνίας, ακόμη και ο χορός, γίνονται τα εργαλεία που απελευθερώνουν τη δημιουργικότητά τους. 

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη χορογράφο και καθηγήτρια χορού Μαρία Κολιοπούλου, τις ψυχολόγους και ψυχοθεραπεύτριες Αγγελική Καλαντζοπούλου και Βάνα Κολιοπούλου και την παιδαγωγό-μουσικό Έλενα Ιωάννου.

Πότε: Την Παρασκευή 6 Μαρτίου (17:30-20:30, πρώτη συνάντηση μόνο για τους γονείς) και τις Κυριακές 8, 15, 22 & 29 Μαρτίου και 5 Απριλίου (10:30-12:30)
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr
Κόστος συμμετοχής: 25 € το κάθε παιδί και 30 € ο κάθε γονέας (και για τις έξι συναντήσεις του κύκλου)

Leave a Reply