ΣΗΜΕΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ MUFFINS

χριστουγεννιάτικα muffinsΜπαίνουμε σε μουντ γιορτινών συνταγών και ψήνουμε πεντανόστιμα και εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα muffins!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 00:15
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 00:20
ΜΕΡΙΔΕΣ: 12
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολο

Για τα muffins
230 γρ. Φαρίν απ (κοσκινισμένο)
115 γρ. ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
250 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
225 γρ. ξινόγαλα (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
65 γρ. κακάο
170 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Για το frosting
210 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)
-πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
-βρώσιμα διακοσμητικά

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις. Τοποθετούμε τα ειδικά χαρτάκια ψησίματος για muffins ή βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες.
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τo φαρίν απ, τη ζάχαρη και το κακάο.
  3. Σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και προσθέτουμε εναλλάξ το ξινόγαλα και το αλεύρι. Τέλος, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά.
  4. Γεμίζουμε με το μείγμα τις θήκες κατά τα 2/3 και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε σχάρα.
  5. Για το frosting: Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το mixer μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Σταδιακά ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1 – 2 λεπτά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να έχουμε τον επιθυμητό τόνο χρώματος.
  7. Βάζουμε το frosting σε κορνέ και με την επιθυμητή μύτη γαρνίρουμε τα χριστουγεννιάτικα muffins. Στολίζουμε διάφορα βρώσιμα διακοσμητικά στοιχεία. Προσοχή: Τα muffins θα πρέπει να έχουν κρυώσει εντελώς προτού γαρνίρουμε με το frosting.

Tip: Αν δεν έχουμε ξινόγαλο μπορούμε να το φτιάξουμε με την ίδια ποσότητα γάλακτος, προσθέτοντας μία κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι ή χυμό λεμονιού. Αφήνουμε στην άκρη 5 λεπτά και έτοιμο!

https://alevri.com/recipes/hristoygenniatika-muffins

Leave a Reply