CHEESECAKE ME ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

cheesecake με μελομακάροναCheesecake με μελομακάρονα. Ένα γλυκό που θα κλέψει τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων στα γιορτινά σας τραπέζια.

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 5 λεπτά
Μερίδες: 5

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
250 γρ. μελομακάρονα Easy Bake (τριμμένα στο μπλέντερ ή πατημένα με το πιρούνι)
350 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 ml κρέμα γάλακτος 35 % (παγωμένη)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
100 γρ. σπόρους ροδιού
40 γρ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή φράουλα
40 γρ. χυμό ρόδι
2 φύλλα ζελατίνη

Βήμα 1: Σε 5 χαμηλά ποτήρια μοιράζουμε τα τριμμένα μελομακάρονα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2: Σε ένα μπολ χτυπάμε με το mixer το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, το μαύρο ρούμι μέχρι αυτά να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3: Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η κρέμα μας. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε την κρέμα στα ποτηράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Βήμα 4: Για την επικάλυψη: Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό ώστε να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό ροδιού τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε. Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τη ζελατίνη και αφού ανακατέψουμε καλά και διαλυθεί αφαιρούμε από τη φωτιά.
Βήμα 5: Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τους σπόρους ροδιού. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε την επικάλυψη πάνω στην κρέμα σε κάθε ένα από τα ποτηράκια και το αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

TIP: Όσο παραπάνω το αφήσουμε το ψυγείο τόσο περισσότερο θα δέσει το γλυκό μας. Αντί για ποτηράκια μπορούμε να στήσουμε το cheesecake με μελομακάρονα σε αποσπώμενη φόρμα διπλασιάζοντας τις ποσότητες.

https://www.easybake.com.gr/recipes/cheesecake-me-melomakarona/

Leave a Reply