ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ: ΕΝΑ ΥΓΙΕΙΝΟ ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ

ρολάκια με σπανάκιΈχουμε δοκιμάσει σπανακόπιτες, έχουμε δοκιμάσει σαλάτες με σπανάκι, έχουμε δοκιμάσει smoothie με σπανάκι! Και με τι δεν μπορείς άλλωστε να το συνδυάσεις. Το σπανάκι είναι ένα από τα λίγα λαχανικά που είναι τόσο πολύ γευστικό και ταυτόχρονα άκρως θρεπτικό. Αν, λοιπόν, θέλετε ένα μικρό, νόστιμο και υγιεινό σνακ για όλη τη μέρα, δοκιμάστε αυτά τα ρολάκια με σπανάκι!

Υλικά:
1 κιλό σπανάκι
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
2 μεγάλα πράσα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1/2 ματσάκι άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση: Ξεκινάμε καθαρίζοντας πάρα πολύ καλά το σπανάκι. Αν το πάρουμε έτοιμο γλιτώνουμε την περισσότερη ταλαιπωρία. Συνεχίζουμε κόβοντας το πράσο σε ροδέλες και το κρεμμύδι σε κομματάκια. Ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας και σωτάρουμε το πράσο με το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσουν ελαφρά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χοντροκομμένο  σπανάκι. Μόλις μειωθεί ο όγκος του ρίχνουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και τέλος τον άνηθο, το αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε το μάτι και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Την αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει η γέμιση. Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει τα φύλλα μας κόβοντας τα κάθετα σε λωρίδες. Κάθε φύλλο βγάζει περίπου 5-6 ρολάκια. Λαδώνουμε ένα ταψί και γεμίζουμε τα φύλλα με μια γεμάτη κουτάλια του γλυκού γέμιση. Βάζουμε τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί. Ραντίζουμε από πάνω με ελαιόλαδο και ψήνουμε τα ρολάκια με σπανάκι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40′. Εμάς μας αρέσουν περισσότερο κρύα, αλλά και ζεστά είναι υπέροχα! Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και φέτα. Καλή σας απόλαυση!

Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers. Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το στο Instagram!

Leave a Reply