24 ΩΡΕΣ ΜΑΜΑ| ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ

Μαρίνα ΓιώτηΗ συγγραφέας και εικονογράφος Μαρίνα Γιώτη μιλάει στο Τaλκ για το 24ωρό της ως εργαζόμενης μαμάς και συζύγου.

7:10: Χτυπάει το ξυπνητήρι, αλλά τελευταία με βρίσκει ήδη ξύπνια και με τα μάτια κλειστά να σκέφτομαι όλα αυτά που έχω να κάνω μέσα στην ημέρα. Πάω στο δωμάτιο της μικρής και χώνομαι στο κρεβάτι της. Της ψιθυρίζω ότι ήρθε η ώρα να σηκωθούμε και χουχουλιάζω για λίγο μαζί της.

7:20: Ντύνομαι και κατεβαίνω στη κουζίνα, ενώ ο Κώστας (σ.σ. ο Κώστας Κρομμύδας, ηθοποιός και συγγραφέας) έχει ετοιμάσει πρωινό. Ετοιμάζουμε μαζί το φαγητό της Βάιας για το σχολείο. Τρώμε όλοι μαζί πρωινό και συζητάμε για την ημέρα μας. Πάντα βάζω το ξυπνητήρι λίγο πιο νωρίς για να κερδίσω αυτά τα λίγα λεπτά ηρεμίας πριν αρχίσουμε το τρέξιμο. Οι συζητήσεις μας στο σπίτι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ πιο συναρπαστικές. Εξαιτίας των βιβλίων, συνήθως μιλάμε για τους χαρακτήρες που πλάθουμε στο νέο μας βιβλίο, τις ιστορίες που έχουμε στο μυαλό μας ή κάποια νέα ιδέα που έχουμε σκαρφιστεί. Η Βάια συμμετέχει πάντα ενεργά.

8:00: Πηγαίνω την Βάια και τις δυο ανιψιές μου στο σχολείο. Αν και το πρωινό δεν τις βρίσκει πάντα στη καλύτερη διάθεση, μου αρέσει να τις πηγαίνω και να παίρνω ένα φιλί στο προαύλιο του σχολείου. Μου φτιάχνει τη μέρα μου.

8:30: Ξεκινώ για το ατελιέ μου. Τελευταία έκανα μερικές αλλαγές στο γραφείο μου για μπορώ να δουλεύω από παντού, έτσι κάθε μέρα μου είναι διαφορετική. Δουλεύω αυτά που θέλω και με τον ρυθμό που θέλω, ενώ κάνω το πρόγραμμά μου έτσι ώστε να χαίρομαι κάθε κομμάτι της ζωής μου. Δουλεύω το πέμπτο βιβλίο μου για παιδιά. Οι εκδόσεις Διόπτρα έχουν ήδη εγκρίνει την ιστορία και εργάζομαι πυρετωδώς στην εικονογράφηση. Μιλάω με πολύ κόσμο σε Ελλάδα και στο εξωτερικό για νέα βιβλία και δημιουργικές ιδέες, ενώ παράλληλα, με την εξαιρετική ομάδα της Διόπτρα, οργανώνουμε παρουσιάσεις σε όλη την Ελλάδα. Η μέρα μου είναι πολύ έντονη, γεμάτη συναντήσεις που συνήθως απαιτούν όλη μου την ενέργεια και δημιουργικότητα.

10:30: Φεύγω από το γραφείο για να πάω σε κάποιο σχολείο της Αθήνας για να γνωρίσω τα παιδιά και να τους παρουσιάσω ένα από τα βιβλία μου. Όταν οι δάσκαλοι έχουν προετοιμαστεί και δεν το βλέπουν σαν διάλειμμα για καφέ η εμπειρία είναι μοναδική και με γεμίζει ενέργεια!  

17:00: Γυρνάω σπίτι, τρώω κάτι στα γρήγορα και πάω τη Βάια σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Ευτυχώς τα περισσότερα, όπως τένις και kung fu, τα κάνει στο Sunny sports club και έτσι έχω και εγώ την δυνατότητα τέσσερις φορές την εβδομάδα να πάω στο γυμναστήριο, να παίξω τένις ή να κάνω yoga.

18:00: Η Βάια παίζει με φίλους στο Sunny, όσο εγώ κοιτάω εκκρεμότητες και συζητάω με την εξαιρετική ομάδα προπονητών και γυμναστών εκεί οργανωτικά θέματα. Το Sunny Sports Club είναι 5 επιχειρήσεις κάτω από μια στέγη και γίνονται συνέχεια πολλά πράγματα. Η δυνατή και καλοκουρδισμένη ομάδα είναι ζωτικής σημασίας για να δουλέψει ένας από τους πιο ζεστούς και αγαπημένους αθλητικούς χώρους για παιδιά στην Αθήνα.

19:30: Πάμε σπίτι για να διαβάσει η Βάια, ενώ και εγώ δουλεύω δίπλα της. Πολλές φορές διαβάζω και εγώ μαζί της κάποιο βιβλίο.

20:15: Μόλις έχει γυρίσει ο Κώστας από την εκπομπή του στον LoveRadio. Πάμε τη Βάια για μπάνιο, τσιμπάμε κάτι όλοι μαζί και μέχρι τις 20:45 η Βάια κοιμάται. Κάπου εκεί λιποθυμώ στον καναπέ. Αν δεν συμβεί το τελευταίο, βλέπουμε με το Κώστα μια ταινία ή διαβάζουμε κάποιο βιβλίο. Καμιά φορά προγραμματίζουμε ρομαντικά δείπνα για δυο ώστε να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητα και ξεκλέψουμε λίγο χρόνο μόνο για εμάς.

23:30: Βγάζουμε την Κόρα ένα μικρό beagle που έχουμε μια βόλτα στο κήπο πριν πάμε όλοι για ύπνο.

Μαρίνα Γιώτη

Δείτε τα βιβλία της Μαρίνας Γιώτη που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα εδώ

Leave a Reply