24 ΩΡΕΣ ΜΑΜΑ: ΕΦΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Έφη ΑργυροπούλουΗ Έφη Αργυροπούλου, συγγραφέας και δημιουργός του www.workingmoms.gr, μιλάει στο Τaλκ για το 24ωρό της ως εργαζόμενης μαμάς.

Πόσo λίγες είναι 24 ώρες για μία μαμά; Από τότε που έγινα μαμά είναι η καθημερινή μου απορία! Που να χωρέσουν τόσες μα τόσες πολλές δραστηριότητες σε μόλις 24 ώρες;

Είμαι η Έφη, η μαμά του Κωνσταντίνου και του Δημήτρη, που ήρθαν στη ζωή μου τον Σεπτέμβριο του 2010 και τον Δεκέμβριο του 2014 αντίστοιχα και άλλαξαν τη ζωή μου για πάντα! Είμαι συγγραφέας και δημιουργός του www.workingmoms.gr. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας και τα τελευταία 6 χρόνια το site είναι το τρίτο μου παιδάκι, ένα portal εφ’ όλης της ύλης για την σύγχρονη μαμά και την οικογένεια.

Αυτή η συνέντευξη με βρίσκει στο μεταίχμιο της επαγγελματικής μου καριέρας, άρα θα σας διηγηθώ πως ήταν τα τελευταία χρόνια το 24ωρο μου και πως είναι από δω και πέρα…

Η μέρα μου τις καθημερινές ξεκινάει στις 7.00 πμ. Σηκώνομαι ένα τέταρτο νωρίτερα από τα παιδιά μου, ώστε να ετοιμαστώ με την ησυχία μου και να ετοιμάσω και το κολατσιό τους για το σχολείο. Δεν παραλείπω ποτέ την 5 λεπτη πρωινή περιποίηση του προσώπου μου, καθαρισμό, λοσιόν και κρέμα. Στη συνέχεια ξυπνάω γλυκά και ήρεμα τα λουλουδάκια μου και τα ετοιμάζω για το σχολείο.

Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με το site μου, εργαζόμουν 6 ώρες και σε μια εταιρεία logistic ως γραμματειακή υποστήριξη. Άρα την μέρα μου την μοίραζα ανάμεσα στην δουλειά μου, τα παιδιά μου, το site μου και όλες τις άλλες υποχρεώσεις που έχει μια εργαζόμενη μαμά εντός και εκτός σπιτιού.

Είμαι άνθρωπος που δεν μου αρέσει να κάνω τα ίδια και τα ίδια, βαριέμαι αφόρητα την μονοτονία, την καθημερινή ρουτίνα και σ’ αυτό ήταν σύμμαχος μου η δουλειά που έκανα γιατί ήταν κυλιόμενο ωράριο, κάποιες βδομάδες ήμουν πρωί και κάποιες άλλες απόγευμα. Άρα όταν δούλευα απόγευμα πήγαινα τα παιδιά μου στο σχολείο και διεκπεραίωνα με την ησυχία μου τις δουλειές μου, δούλευα ανελλιπώς και για το site μου και το απόγευμα αναλάμβανε τα παιδιά ο άντρας μου, όταν ήμουν πρωινή πήγαινα στη δουλειά, επέστρεφα, διαβάζαμε με τον μεγάλο μου γιο, τα πήγαινα στις δραστηριότητες τους και όσος χρόνο μας έμενε παίζαμε. Να τονίσω ότι είμαι πολύ τυχερή, ο άντρας μου ο Σταύρος είναι καταπληκτικός σύζυγος και πατέρας, ενεργός και παρών στη ζωή τους και από τότε που γεννήθηκαν κάνει ακριβώς ότι κάνω εγώ και ακόμα και όταν λείπω και αναλαμβάνει αυτός τα παιδιά μας, είμαι ήσυχη και σίγουρη ότι περνάνε τέλεια!

Βέβαια η μέρα μιας εργαζόμενης μαμάς δεν τελειώνει ποτέ όταν κοιμούνται τα παιδιά, αντιθέτως τότε αρχίζει. Σχεδόν κάθε μέρα, η μέρα μας τελειώνει αγκαλιά διαβάζοντας παραμύθια, βλέπετε τα παιδιά μου είναι πολύ τυχερά, λόγω του www.workingmoms.gr συνεργάζομαι με πολλούς εκδοτικούς και τα παραμύθια καταφθάνουν στο σπίτι μας σε εβδομαδιαίους ρυθμούς. Άρα διαβάζουμε συνέχεια τις νέες κυκλοφορίες των εκδοτικών, αγαπημένα τους παραμύθια αλλά εννοείται και το δικό μου παραμύθι «Η οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα» που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2018, πραγματεύεται την πλεονεξία και είναι βιωματικό και εμπνευσμένο από τον μεγάλο μου γιο τον Κωνσταντίνο!

46133134_2106936836040021_2194071858339381248_n

Όταν γύρω στις 20.30 επιτέλους τα λουλουδάκια μου είναι αγκαλιά με τον Μορφέα, εγώ συμμαζεύω το χάος που επικρατεί στο σπίτι μας, συζητάω με τον άντρα μου πως περάσαμε την μέρα μας, περνάμε λίγο χρόνο μαζί και στη συνέχεια δουλεύω πυρετωδώς για το www.workingmoms.gr μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Κάποιες μέρες μέσα σ’ αυτό το φουλ 24ωρο διοργανώνω και παρουσιάσεις του βιβλίου μου και πολλές εκδηλώσεις του Working Moms.

Tα σαββατοκύριακα μας είναι πιο ενδιαφέροντα, ξυπνάμε με την ησυχία μας, είναι γεμάτα βόλτες σε θέατρα, παρουσιάσεις βιβλίων, σινεμά, εκδηλώσεις, κούνιες, πάρκα και ότι ευχαριστεί τα παιδιά μου.

Πριν λίγες μέρες αποφάσισα να παραιτηθώ από τη δουλειά και να ασχοληθώ εξ ολοκλήρου με το site. Είμαι πολύ ευτυχισμένη και τυχερή που στα 38 μου χρόνια επιτέλους ασχολούμαι επαγγελματικά με το hobby μου, το οποίο έγινε η κύρια πηγή εισοδήματός μου. «Ζήλευα» και θαύμαζα τους ανθρώπους που έκαναν μια δουλειά που αγαπούσαν, εγώ πάντα ασχολιόμουν με κάποιο επάγγελμα που δεν με εξέφραζε, μόνο και μόνο για βιοποριστικούς λόγους. Ένας ακόμα λόγος που το αποφάσισα είναι για να έχω περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου γιατί μου έλειπαν πάρα πολύ, και θέλω να είμαι όσο περισσότερο γίνεται στη ζωή τους τώρα που είναι μικρά, ώστε να είμαι στις αναμνήσεις τους όταν μεγαλώσουν.

Άρα το 24ωρο μου από δω και στο εξής, κατάφερα μετά από πολύ δουλειά βέβαια, κόπο και θυσίες, γιατί τίποτα δεν μας χαρίζεται, να μοιράζεται στα παιδιά μου, στο Working Moms και σ’ όλες τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται το να είσαι μαμά, νοικοκυρά και σύζυγος.

Το όνειρο μου είναι να κάνω στη ζωή μου πράγματα που με ευχαριστούν και να είμαι καλό πρότυπο για τα παιδιά μου.  Το μότο που ακολουθώ πιστά από τότε που έγινα μαμά είναι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΑΜΑ=ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ, και κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να είμαι ευτυχισμένη και κατά συνέπεια να είναι και ευτυχισμένα τα λουλουδάκια μου.

46137530_344200342806568_5525793545941680128_n

No Responses

Leave a Reply