24 ΩΡΕΣ ΜΑΜΑ| ΒΑΝΕΣΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Βανέσα ΑδαμοπούλουΗ ηθοποιός και τραγουδίστρια Βανέσα Αδαμοπούλου μιλάει στο Τaλκ για το εικοσιτετράωρό της ως εργαζόμενης και φυσικά μαμάς του μικρού Ιάσονα.

5:30-7:30  Η αλήθεια είναι πως από τότε που ήρθε ο γιος μας, δεν έχω ξαναβάλει ποτέ πια ξυπνητήρι. Είναι αξιόπιστος σε κάθε περίπτωση και δεν χρειάζεται αλλαγή μπαταρίας. Όσο κι αν με βολεύει αυτό, δεν μπορώ να πω ότι απολαμβάνω ιδιαίτερα τις μέρες εκείνες που θα σηκωθεί 5μιση με 6 παρά (ευτυχώς όχι πάρα πολύ συχνά, μην το κακολογήσω το παιδί άδικα, αλλά σε ορισμένα, τακτά  φεγγάρια του), για να ανακαλύψει με άφατη λαχτάρα την αφώτιστη ακόμα ημέρα, ενώ εγώ, αξιοθρήνητη, παραπατώ ξοπίσω του δυστυχής και μισοκλαμένη (ναι, εκείνες τις θεοσκότεινες ώρες, δεν το κρύβω, πως μπαίνω σφαίρα στο μπάνιο για να κλάψω –κυριολεκτικά- από απελπισία και λίγα δευτερόλεπτα μετά χαμογελώ, προσποιούμενη πως όλα είναι τέλεια στον υπέροχο κόσμο του Γκούφι). Οι δε ελάχιστες –το τονίζω ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ- φορές που θα σηκωθεί 8 παρά τέταρτο, αποτελούν για εμάς δικαιολογία για να στήσουμε τρικούβερτο πρωινό γλέντι που ξυπνήσαμε τόσο αργά!

7:30-10:00  Στο σημείο αυτό να πω πως έχω τον καλύτερο σύντροφο του κόσμου, καθώς πολύ συχνά σηκώνεται εκείνος με τον Ιάσονα κι αφήνει εμένα (τη γαϊδούρα), να κοιμηθώ μέχρι τις 9 παρά, 9 και τέταρτο στο τσακίρ κέφι.

Όταν, λοιπόν, βρίσκομαι εγώ στο πόδι, οι ώρες αυτές κυλούν με γαλατάκι- βιβλιαράκια στο καρεκλάκι του, γέλια, φιλάκια, παιχνιδάκια, κλάματα, τσιρίδες, εμένα να κυνηγάω τον Ιάσονα, τον Ιάσονα να κυνηγά εμένα, πάντα με το cd player να δουλεύει στο full –ο Ιάσονας ακούει εναλλάξ ΟΛΑ τα παιδικά cd που έχουμε σπίτι, πολλές φορές, ξανά και ξανά, χορεύει, τρέχει και γενικώς κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι- πάντα όμως υπό τη συνοδεία της μουσικής τους. Επίσης, ναι, αρκετές φορές, θα παρακολουθήσει για κάνα μισάωρο παιδικά στο DVD, προκειμένου να βάλω κι εγώ το πρόγραμμα της ημέρας στο μυαλό μου, το μυαλό μου σε μια τάξη, και γενικά να κάνω όλα εκείνα που περιλάμβανε η πρωινή ρουτίνα μου πριν γίνω μάνα.

10:00-14:00 Είναι οι ώρες που έρχεται η νταντά μας και αναλόγως του προγράμματός μου, που δεν είναι ποτέ σταθερό, θα βγω για εξωτερικές εργασίες, ραντεβού, πρόβες, σούπερ μάρκετ, γυμναστήριο κι όποια άλλη δουλειά μπορεί να στριμωχθεί εκεί μέσα. Αν δεν χρειάζεται να βγω, μεταλλάσσομαι σε μια ωραιότατη Μαίρη Παναγιωταρά και κάνω όλα αυτά τα υπέροχα- μαγείρεμα, σκούπισμα, πλυντήρια, φασίνα γενικώς.

14:00-17:00  Ο μεσημεριανός ύπνος του Ιάσονα. Το θείο δώρο επί γης! Η απόλυτη επαναφορά του σπιτιού σε ρυθμούς ανθρώπινους και διαχειρίσιμους. Και πάλι αναλόγως του προγράμματος, ή θα είμαι σπίτι και θα δουλεύω στον υπολογιστή, θα συνεχίζω εκκρεμότητες φασίνας (δεν τελειώνει ποτέ η ριμάδα), ξεκούραση και ό,τι άλλο, ή θα λείπω για δουλειά.

17:00- 20:00  Ο Ιάσονας ξυπνάει μυρωδάτος από τη μεσημεριανή του σιέστα. Ακολουθούν χαδάκια, φιλάκια, αγκαλίτσες, παιχνιδάκια στο κρεβάτι. Φτάνοντας στο σαλόνι βάζουμε ΞΑΝΑ μουσική, κατόπιν απαιτήσεως του, κι ετοιμαζόμαστε χαλαρά, είτε για «μαθηματάκια» στο χώρο δημιουργικής δραστηριότητας που πηγαίνουμε, δηλαδή ζωγραφική (πασάλειμμα στην ουσία, με μπόλικες δόσεις αφηρημένης τέχνης), μαγειρική (επίσης κάτι μεταξύ πασαλείμματος και ‘πλάθω κουλουράκια’ φάσης), μουσική (χορευτικό πέρα δώθε και «εξάσκηση» σε ξυλάκια, καστανιέτες, τυμπανάκια και άλλα τέτοια θορυβώδη), είτε παιδική χαρά/παιδότοπο μαζί με τον μπαμπά, αν δεν έχει δουλειά, ή βόλτα με το αμάξι, εξόρμηση σε μαγαζιά, επισκέψεις, καφεδάκια, γενικώς οτιδήποτε, αρκεί να μην είμαστε σπίτι, καθότι ο Ιάσονας θα σκυλοβαρεθεί και θα αρχίσει την ασύστολη γκρίνια.

20:00- 22:00  Επιστροφή, ακόμα λίγο παιχνίδι στο σπίτι ή στο μπαλκόνι, μπανάκι ζεστό συνοδεία πλειάδας πολύχρωμων, λαστιχένιων θαλασσινών και ψαρικών, γαλατάκι, αγκαλίτσα και ύπνος. Αν έχω παράσταση ή live, θα αποχαιρετήσω τον Ιάσονα κατά τις 8 και θα αναλάβει δράση η νταντά μας, καθώς κι ο μπαμπάς θα απουσιάζει για παράσταση τις ίδιες, πάνω κάτω, ώρες.

22:00- όσο πάει  Αν δε δουλεύω και το μυαλό μου ακόμα λειτουργεί-γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχει κατέβει ο διακόπτης εντελώς- κάνω ό,τι εκκρεμότητα έχει περισσέψει μέσα στην ημέρα, γράφω, βλέπω ταινίες στο dvd με το έτερον μου ήμισυ, (αν είναι κι εκείνος σπίτι) ή κουβεντιάζουμε, κανονίζουμε το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας, διαβάζω κανένα βιβλίο και ταβλιάζομαι σχετικά νωρίς, κατά τις 12μιση. Αν δουλεύω, απλά προσπαθώ να επιστρέψω όσο πιο γρήγορα μπορώ, για να κερδίσω μια στάλα ύπνο παραπάνω κι ίσως και μια αγκαλιά παραπάνω με τον μπαμπά του.

b_7839_or_3-laloun-2-xorevoun

Η Βανέσα Αδαμοπούλου συμμετέχει στη μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια “3 λαλούν και 2 χορεύουν” (παραγωγή Θέατρο Coronet), που θα περιοδεύσει το καλοκαίρι, από τις 30 Ιουνίου, σε όλη την Ελλάδα. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας και προμηθευτείτε το εισιτήριό σας εδώ

Leave a Reply