ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ

Ο σύγχρονος ρυθμός ζωής δεν επιτρέπει στους γονείς να παίζουν αρκετά με τα παιδιά τους, τουλάχιστον δημιουργικά και εποικοδομητικά. Ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των καιρών, το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής προσφέρει το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα Παίζω με τη μαμά μου, μέσα από το οποίο οι γονείς αφιερώνουν ουσιαστικό χρόνο στα παιδιά τους, παίρνουν ιδέες και μαθαίνουν πώς να παίζουν μαζί. Η ψυχοκινητική παιδαγωγός και θεραπεύτρια κ. Χριστίνα Σύψα έχει δημιουργήσει σε έναν οργανωμένο και ασφαλή χώρο ένα πρωτότυπο, χαρούμενο και δημιουργικό κινητικό μάθημα για παιδιά 2 έως 3,5 ετών και τους γονείς τους, με πολλά και διαφορετικά ψυχοκινητικά παιχνίδια, όπως τραμπολίνο, τοίχους ορειβασίας, εμπόδια, μπάλες μεγάλες και μικρές, κώνους, μπαλόνια, διαδρομές μέσα στα στρώματα, τούμπες, κούνιες, αιώρες, πανιά κ.ά.
Το Παίζω με τη μαμά μου, ως μεταβατικό στάδιο μεταξύ του παιχνιδιού στο σπίτι με τους γονείς και της αυτόνομης ένταξης στον παιδικό σταθμό, αποτελεί την πρώτη επαφή του παιδιού με τις έννοιες «μάθημα», «δάσκαλος» και «σχολείο» και μάλιστα με τον πιο θετικό και ευχάριστο τρόπο. Μέσα από το πρόγραμμα οι λιλιπούτειοι μαθητές βελτιώνουν κατ’ αρχάς τις κινητικές τους δεξιότητες, την ισορροπία, τη δύναμη, τον οπτικοκινητικό συντονισμό τους, αλλά και την αντίληψη του σωματικού σχήματος. Πέραν του σωματικού, στον γνωστικό τομέα τα παιδιά εξασκούν τη συγκέντρωση, τη μνήμη και την αντίληψή τους, ενώ άλλη μια σημαντική παράμετρος είναι ότι κοινωνικοποιούνται, εντάσσονται σε μια ομάδα και αποκτούν ρόλο μέσα σε αυτήν, εκφράζονται, αποκτούν αυτοπεποίθηση και μαθαίνουν να συμμορφώνονται σε κανόνες.
Αλλά δεν είναι μόνο τα παιδιά που βγαίνουν κερδισμένα. Οι γονείς, που λαμβάνουν μέρος ενεργά στο μάθημα, μαθαίνουν νέα παιχνίδια που μπορούν να εξασκούν στο σπίτι και να τα εξελίσσουν, ισχυροποιούν τους δεσμούς με τα παιδιά τους, καθώς κυλιούνται μαζί τους στο πάτωμα, τα σηκώνουν, τρέχουν και χοροπηδούν, ενεργοποιούνται, βλέπουν τη σχέση άλλων γονιών με τα παιδιά τους και παίρνουν ανατροφοδότηση και με τη σειρά τους… κοινωνικοποιούνται. Γνωρίζονται με άλλους γονείς, κάνουν παρέα και εκτός Εργαστηρίου, αφηγούνται τα κατορθώματα των παιδιών τους σε φίλες και φίλους τους, που «ζηλεύουν» και έρχονται με τη σειρά τους στο μάθημα και έτσι η παρέα μεγαλώνει.
Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι οι παιδαγωγοί του Εργαστηρίου έχουν την εμπειρία και παρατηρούν εάν τα παιδιά έχουν κατακτήσει τα στάδια ανάπτυξης για την ηλικία τους. Το σημαντικό είναι ότι αν γίνει αξιολόγηση και πρώιμη ανίχνευση μικρών ή και μεγάλων δυσκολιών των παιδιών, αυτή επιτυγχάνεται μέσα σε φυσικό περιβάλλον, δηλαδή στο παιχνίδι με άλλους γονείς και παιδιά και όχι στο γραφείο κάποιου ειδικού.

Εργαστήρι Ψυχοκινητικής | Playgym

Αναπαύσεως 18 – Βριλήσσια 152 35
Τ: 210 8 100 508 – www.psychomotortherapy.gr 
W: www.playgym.gr
E: contact@psychomotortherapy.gr
FB: www.facebook.com/Psychokinitiki
Twitter:@PsychomotorGr