ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014, 18:00-21:00, η Λογοπεδικός Ιωάννα Καραβαγγέλη και η παιδαγωγική ομάδα των Μικρών Ιστοριών συζητούν με γονείς και εκπαιδευτικούς θέματα σχετικά με την γλωσσική και επικοινωνιακή ανάπτυξη του παιδιού, τα στάδια της ανάπτυξης και τις αποκλίσεις από την τυπική ανάπτυξη, καθώς και για το πότε πρέπει να ζητήσει κανείς βοήθεια από τον λογοπεδικό.
Ο λόγος είναι μια πολυδιάστατη και δυναμική διαδικασία. Μιλάμε για να επικοινωνήσουμε τις ανάγκες μας, τις επιθυμίες μας, τις σκέψεις, μιλάμε για να μοιραστούμε τη χαρά μας. Ο λόγος αυτός επηρεάζεται άμεσα από τα ερεθίσματα που δεχόμαστε από το περιβάλλον μας και από την αλληλεπίδραση μας με τους γύρω μας. Οι συμμετέχοντες θα δουν μαζί πώς τα παιδιά αντιλαμβάνονται αυτά τα ερεθίσματα, τα επεξεργάζονται και ανάλογα προσαρμόζουν την συμπεριφορά τους και πώς αυτό το αισθητηριακό παιχνίδι δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις /βάσεις για την γλωσσική τους ανάπτυξη. Θα συζητήσουν ακόμα για την «αισθητηριακή γωνιά ανακαλύψεων» και για το πώς μπορεί η εφαρμογή της στο σπίτι ή στην τάξη ενός παιδικού σταθμού να βοηθήσει στην επικοινωνιακή και γλωσσική ανάπτυξη.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στο τηλέφωνο 210-9227730 ή μέσω mail στο [email protected] γράφοντας τα στοιχεία σας, το τηλέφωνό σας και την ιδιότητά σας.

Μικρές Ιστορίες
Δημητρακοπούλου 70, Κουκάκι (στάση μετρό-τραμ: Συγγρού-Φιξ) Τηλ.: 210-9227730,
www.mikresistories.gr
e-mail:[email protected] 

Leave a Reply