ΕΝΑΣ ΤΟΣΟ ΔΑ ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΗΡΩΑΣ

Τον Οκτώβριο στις Μικρές Ιστορίες λέμε….παραμύθια!
Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, στις 18:00, η ομάδα ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΡΕΣ παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση με τίτλο “Ένας τόσο δα μικρούλης ήρωας”, για παιδιά 3-10 ετών. Η παράσταση συνοδεύεται από τραγούδι και μουσική με κιθάρα και αυτοσχέδια όργανα αλλά και τη σκηνή του «Θεάτρου από Χαρτί» (kamishibai) που για πρώτη φορά φέρνουν στην Ελλάδα οι Παραμυθοκόρες από την Ιαπωνία.
Σκοτεινές λίμνες με τρομερούς δράκους, υγρές σπηλιές με τρομερά τέρατα και άγρια δάση με κακούς λύκους. Και όμως υπάρχουν κάποιοι που δε φοβούνται και τολμούν να πάνε ως εκεί και να τα βάλουν μαζί τους. Μπορεί οι ήρωές μας να είναι μικροκαμωμένοι και να μοιάζουν αδύναμοι, είναι όμως τετραπέρατοι και γεμάτοι θάρρος. Γιατί στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Μικρά κοκόρια τα βάζουν με βασιλιάδες και ατρόμητα παιδιά ξεκάνουν κοτζάμ γίγαντες, ζώα μιλούν και τραγουδούν, δέντρα αλλάζουν μορφή, μοχθηρά ξωτικά βάζουν στοιχήματα σκληρά, βάτραχοι κρύβουν μαγεμένα πριγκιπόπουλα και άφοβα παλικάρια τα βάζουν με μάγισσες, δράκους και γοργόνες.
Εισιτήριο: 10 ευρώ για τα παιδιά και 5 ευρώ για τους ενήλικες.Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 210-9227730.Μικρές Ιστορίες
Δημητρακοπούλου 70, Κουκάκι (στάση μετρό-τραμ: Συγγρού-Φιξ) Τηλ.: 210-9227730,
www.mikresistories.gr
e-mail:info@mikresistories.gr 
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΡΕΣ
Οι «Παραμυθοκόρες» είναι οι Βασιλεία Βαξεβάνη, Αντωνία Βέλλιου και Ιφιγένεια Κακριδώνη. Είναι επαγγελματίες αφηγήτριες από το 2008. Σπούδασαν την τέχνη της αφήγησης στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης κοντά σε Έλληνες και ξένους αφηγητές και συνέχισαν τις σπουδές τους στο MaisonduConte, στο Παρίσι. Από τότε δημιουργούν και κάνουν παραστάσεις αφήγησης με τη συνοδεία μουσικής για μικρούς και μεγάλους. Ιστορίες από την ελληνική μυθολογία, παραμύθια από τη λαϊκή προφορική παράδοση, κείμενα λογοτεχνικά, ποίηση και έπος όλα συνθέτουν ένα πλούσιο ρεπερτόριο που αντλεί από τις ιστορίες της Ελλάδας αλλά και όλου του κόσμου.

Leave a Reply