Μια τάρτα τόσο νόστιμη που μόλις τη φτιάξετε θα γίνει από τις αγαπημένες σας! Τάρτα κοτόπουλου με μανιτάρια! Για να τη φτιάξουμε, θα χρειαστούμε:
Υλικά για την ζύμη
- 175 γρ αλεύρι σκληρό, Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 175 γρ αλέυρι μαλακό, Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 175 γρ βούτυρο αγελαδινό
- 2 κρόκους
- 75 γρ. νερο
- 7 γρ. Αλάτι
- 7 γρ. Ζάχαρη
Υλικά για τη γέμιση
- 1 στήθος κοτόπουλου ψητό
- 500 γρ. Μανιτάρια λευκά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο
- Αλάτι & Πιπέρι
- 200 γρ. Φέτα σπασμένη με το χέρι
- 150 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
- 2 αυγά
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με τη ζύμη κοσκινίζοντας τα αλεύρια. Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τα αλεύρια και τα χτυπάμε μέχρι να σβολιάσουν.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα.
- Ανοίγουμε την ζύμη, την χωρίζουμε στα 2 και τοποθετούμε την μία σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα.
- Την άλλη την συντηρούμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Τρυπάμε καλά τον πάτο της τάρτας και την ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o
- Για να φτιάξουμε τη γέμιση, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να χάσουν τα υγρά τους τελείως. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε στα μανιτάρια το κοτόπουλο μαδημένο με το χέρι, τα τυριά και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε τη γέμιση στην ταρτιέρα με τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 30-40 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
TIP: Η συνταγή αυτή είναι η τέλεια λύση για το κοτόπουλου που περίσσεψε. Αν πάλι δεν έχετε ένα κοτόπουλο ψητό, βάτε ένα στήθος κοτόπουλου σε ένα ταψάκι, αλείψτε το με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε, πασπαλίστε με μπαχαρικά της προτίμησης σας (πάπρικα, σκόρδο σκόνη, ρίγανη κτλ) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 25 λεπτά.
Σκεύη / Συσκευές: Ταψί Φούρνου, Μίξερ με γάντζο
Χρόνος Προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 1.5 ώρα
Χρόνος Ψησίματος: 35-40 λεπτά
Μερίδες: 2 φρατζόλες
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Πηγή: alevri.com