ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

πασχαλινό αρνάκι Ό,τι κλείνεται σε λαδόκολλα και μαγειρεύεται εντός είναι, ομολογουμένως, πιο νόστιμο. Αυτή η συνταγή για πασχαλινό αρνάκι που σας προτείνουμε, δίνει ένα μελωμένο κρέας που έχει μαγειρευτεί μαζί με το λάδι, το σκόρδο, το τυρί και τις πατάτες σε ένα «δεμένο» γευστικό αποτέλεσμα. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις στρογγυλές πατάτες με κανονικές, κομμένες σαν τηγανητές. Θα το εκτιμήσουν σίγουρα τα πιτσιρίκια.

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

2 κιλά αρνάκι γάλακτος (κατά προτίμηση μπούτι)

800 γρ. μικρές, στρογγυλές πατάτες

αλάτι, πιπέρι

6 σκελίδες σκόρδο, ακαθάριστες

100 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος, τύπου Κερκύρας, λιωμένο

70 ml έ.π. ελαιόλαδο

3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο, προαιρετικά

200 γρ. παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης ή οποιαδήποτε γραβιέρα ή λαδοτύρι Μυτιλήνης ή Σαν Μιχάλη Σύρου, σε κυβάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο, βαθύ ταψί βάζουμε το αρνάκι και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.

Στον πάγκο εργασίας, στρώνουμε 4 μεγάλες λαδόκολλες τη μία επάνω στην άλλη χιαστί. Μεταφέρουμε από το ταψί τα υλικά πάνω στις λαδόκολλες, πρώτα τις πατάτες και από πάνω το αρνάκι. Περιχύνουμε με τους χυμούς που έχουν μείνει στο ταψί και κλείνουμε όσο πιο σφιχτά μπορούμε τις λαδόκολλες σαν να φτιάχνουμε ένα πακέτο. Τυλίγουμε το «πακέτο» με άλλες 4 λαδόκολλες, προσέχοντας να μην τρέξουν χυμοί. Δένουμε καλά γύρω γύρω με σπάγκο ψησίματος. Βάζουμε ξανά στο ταψί ή σε μια λαμαρίνα.

Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλες 2 ώρες. Αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει προτού το σερβίρουμε.

Leave a Reply