ΠΑΓΩΤΟ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

παγωτό βερίκοκοΟ Ιούλιος είναι η χαρά του βερίκοκου! Μπορούμε, λοιπόν, για να δροσιστούμε λίγο, να φτιάξουμε ένα θεϊκό παγωτό βερίκοκο και μάλιστα χωρίς ζάχαρη!

Θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό ώριμα βερίκοκα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 3/4 φλιτζανιού μέλι
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση: Πλένετε καλά τα βερίκοκα, αφαιρείτε τα κουκούτσια, τα κόβετε σε κομμάτια, τα βάζετε σε κατσαρόλα και προσθέτετε το νερό. Σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μέλι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς. Βάζετε το μείγμα σε μπλέντερ, το πολτοποιείτε καλά και αδειάζετε σε μπολ. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει υφή γιαουρτιού και την προσθέτετε στο μείγμα. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, λεία κρέμα. Αν έχετε παγωτομηχανή, ρίχνετε εκεί το μείγμα και ακολουθείτε τις οδηγίες. Εναλλακτικά, αδειάζετε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και χτυπάτε το παγωτό βερίκοκο με το σύρμα ανά μία ώρα, για 3-4 φορές.