ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

fraoules1-990x500Και ενώ το καλοκαίρι ξεκίνησε νωρίς (έχω σκάσει απο την ζέστη παιδιά δεν είναι κατάσταση αυτή) είπα να χρησιμοποιήσω αυτές τις κατακόκκινες φράουλες που έκαναν την εμφάνισή τους πριν κανένα μήνα σχεδόν. Αγόρασα κάτι φράουλες λοιπόν από την λαϊκή αγορά που ήταν πολύ φρέσκες και μυρωδάτες, που τις έβαλα στο ψυγείο και κάθε φορά που το άνοιγα τσίμπαγα και από μία! Η μυρωδιά, δε, απίστευτη…

glikofraoyles123-768x738

Κάτι άλλο που θέλω να αναφέρω είναι ότι προσπαθώ να τρώω περισσότερο γλυκά με γιαούρτι, για να μην τρώω άλλα γλυκά δηλαδή, όχι ότι τρελαίνομαι αλλά από όταν θέλεις να σκοτώσεις για γλυκό είναι μια παρηγοριά! Αλλά ας μην σε κρατάω άλλο σε αγωνία να σου περιγράψω λίγο ακόμα το εν λόγω γλυκό. Όπως έχω πει αρκετές φορές, μου αρέσουν πολύ τα γλυκά που έχουν και κάποιο αλμυρό στοιχείο. το συγκεκριμένο πανεύκολο γλυκό λοιπόν έχει ένα πολύ νόστιμο αλμυρό υλικό, αυτά τα μικρά αλμυρά “μπισκοτάκια” , τα πρέτσελς ή αλλιώς batonettes όπως τα ξέρουν οι περισσότεροι. Είναι ένα εύκολο γλυκάκι που το φτιάχνεις και το τρως επιτόπου, δεν χρειάζεται ψήσιμο, περιέχει πολύ λίγη ζάχαρη, έχει φρέσκες φράουλες, γιαούρτι και μέλι που αγαπώ ιδιαίτερα!

φράουλες

Θα χρειαστείτε: 

20 φράουλες, κομμένες στα τέσσερα

2 κουταλάκια καστανή ζάχαρη

250 γρ στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες

1 κουταλιά της σούπας θυμαρίσιο μέλι

1/4 κουταλάκι κανέλα τριμμένη

1 κουπα σπασμένα πρετσελς

1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο

  1. Κόβουμε τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με την καστανή ζάχαρη και τις αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπολοιπα υλικά.
  2. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα το γιαούρτι.
  3. Σπάμε στο μούλτι τα μπισκοτάκια μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια αλλά όχι σκόνη.
  4. Προσθέτουμε σε αυτά το λιωμένο βούτυρο και την κανέλα και τα χτυπάμε για πολύ λίγο για να ενωθούν όλα μεταξύ τους.
  5. Ξεκινάμε να στήνουμε το γλυκό, ρίχνουμε λίγα τριμμένα πρέτσελς, γιαούρτι, λίγες φράουλες, λίγο γιαούρτι ακόμα φράουλες και τέλος πασπαλίζουμε με τα τελευταία τριμμένα πρέτσελς.
  6. Σερβίρουμε απευθείας το γλυκό γιατί αν μείνει για πολύ ώρα νοτίζουν τα πρέτσελς και δεν έχουν ωραία υφή.

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com