ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ

ζύμη πίτσαςΤα υλικά της τα έχουμε όλοι και πάντα στην κουζίνα. Για το μόνο ίσως που πρέπει να φροντίσουμε εκ των προτέρων είναι τα φακελάκια ξηρής μαγιάς. Αυτή η ζύμη πίτσας είναι εύκολη και γρήγορη, δεν χρειάζεται πλάστη, γίνεται με οποιοδήποτε είδος αλευριού υπάρχει στο σπίτι και πετυχαίνει πάντα. Προσθέτοντας τα υλικά της αρεσκείας μας (ντομάτα, τυρί, μανιτάρια, ζαμπόν, πράσινες πιπεριές ή και ελιές) έχουμε έτοιμη μια σπιτική πίτσα σε μόλις 1 ώρα!

Υλικά για 1 πίτσα

  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα μέσα στο οποίο διαλύουμε 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • αλεύρι οποιουδήποτε είδους (όσο πάρει, χρειάζεται περίπου 500 γρ.)

Εκτέλεση 

  1. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, το οποίο προσθέτουμε σταδιακά, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Την αφήνουμε σκεπασμένη για 20-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
  3. Λαδώνουμε μια λαμαρίνα ή ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας.
  4. Απλώνουμε από πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα, ελέγχοντας τακτικά το αποτέλεσμα.