ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ|ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

19197705_10154740611323131_517684786_o

Από το 2004 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) κάνει συστηματικές προσπάθειες να αφυπνίσει τον παγκόσμιο πληθυσμό για τις ανάγκες που υπάρχουν για αίμα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη αξίζει να ανατρέξουμε στις καμπάνιες που έχει πραγματοποιήσει ο Π.Ο.Υ. τις προηγούμενες χρονιές φωτίζοντας κάθε φορά διαφορετικές πτυχές της πράξης της εθελοντικής αιμοδοσίας.

2010
«New blood for the world» ήταν το σύνθημα της καμπάνιας του 2010 και παρακινούσε τους νέους να φροντίζουν τους εαυτούς ώστε να μπορέσουν μέσω της αιμοδοσίας να φροντίσουν και τον συνάνθρωπο τους. Την ίδια χρονιά πραγματοποιήθηκε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων υπέρ της αιμοδοσίας στην Σαγκάη και στη Βαρκελώνη με ημέρα έναρξης την 14η Ιουνίου.

bvnc

2011
Το σύνθημα της καμπάνιας του 2011 ήταν «More blood,more life» προτρέποντας περισσότερους ανθρώπους να δώσουν αίμα και να σώσουν ζωές  καθώς τα αποθέματα αίματος δεν είναι αρκετά ώστε να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Τη χρονιά αυτή η χώρα υποδοχής της εβδομαδιαίας καμπάνιας ήταν η Αργεντινή και συγκεκριμένα το Μπουένος Αιρες. Στη Σουηδία η τοπική κοινότητα συγκέντρωσε εθελοντές αλλά και μαθητές ντύνοντάς τους στα κόκκινα ως ένδειξη συμβολισμού του ανθρώπινου αίματος.

mvx

2014
Το 2014 την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα αιμοδοτών φιλοξένησε η Σρι Λανκα με την υποστήριξη της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Υπηρεσίας Μετάγγισης Αίματος της Σρι Λανκα αλλά και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

gdfgdfg

2015
«Thank you for saving my life»  ήταν το θέμα της καμπάνιας του 2015 ενώ το σλόγκαν ενθάρρυνσης του κόσμου να γίνουν εθελοντές ήταν “Give freely, give often. Blood donation matters». Αυτή τη χρονιά διοργανώτρια χώρα ήταν η Κίνα και συγκεκριμένα η πόλη της Σαγκάη.

nfgm

2016
«Blood connects us all» το θέμα της Διεθνούς Ημέρας Αιμοδοσίας 2016 και με σύνθημα το Share life,give blood δίνοντας έμφαση στο πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της εθελοντικής αιμοδοσίας και ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να φροντίζουν περισσότερο ο ένας τον άλλο. Η Ολλανδία είναι η χώρα που είχε αναλάβει την περσινή χρονιά να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη καμπάνια το οποίο και έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ.

ghmgc

2017
Η φετινή καμπάνια επικεντρώνετε γύρω από τις έκτακτες ανάγκες για αίμα. Το  σλόγκαν «Give Blood, Give Now, Give Often» έρχεται σαν απάντηση στην ερώτηση «Σε περίπτωση ανάγκης όπως σεισμό ή ακόμα και τρομοκρατικό χτύπημα εγώ πως μπορώ να βοηθήσω».

uyhioiy

Ενημερώσου για την Εθελοντική Αιμοδοσία και γιόρτασε μαζί μας τη ΖΩΗ!

Ομάδα Βloode

Bloode.org

https://www.facebook.com/Bloode.org/

bloode-logo-1-1488305077

Leave a Reply