ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ

fgdhdd

Το αγαπημένο μας μέρος τα καλοκαίρια όταν βρισκόμαστε στο σπίτι, είναι σαφέστατα το μπαλκόνι ή κήπος μας άλλα μπορεί να μετατραπεί και σε εφιάλτη όταν κάνουν την εμφάνιση τους τα γνωστά σε όλους μας ενοχλητικά έντομα του καλοκαιριού, οι μύγες.  Ο ζεστός καιρός φέρνει μεταξύ άλλων και τις μύγες που περιτριγυρίζουν την κουζίνα δυσκολεύοντας τη ζωή μας. Και το χειρότερο δεν είναι ο ενοχλητικός ήχος μέσα στα αυτιά μας, αλλά τα μικρόβια που μεταφέρουν τα έντομα αυτά, ικανά να μολύνουν το φαγητό σας και να βάλουν σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία σας. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε 5 οικονομικούς και φυσικούς τρόπους για να τις ξεφορτωθείτε χωρίς καν να χρειαστεί να πάρετε στα χέρια σας τη μυγοσκοτώστρα.

  1. Ξεφλουδίστε δύο λεμόνια και δύο πορτοκάλια και τοποθετήστε τις φλούδες τους σε ένα μπολ. Προσθέστε μερικά καρφάκια γαρίφαλου, ανακατέψτε και αφήστε το μπολάκι έξω στο μπαλκόνι σας, κοντά στις μπαλκονόπορτες. Με αυτόν τον τρόπο θα εμποδίσετε τις μύγες να μπουν στο εσωτερικό του χώρου σας.
  2. DSCN6020 copyΦτιάξτε μυγο-απωθητικό με λεβάντα. Πάρτε ένα κομμάτι ύφασμα και βουτήξτε το μέσα σε έλαιο λεβάντας. Βάλτε το ύφασμα μέσα σε ένα τενεκεδένιο κουτάκι με καπάκι και αφήστε το εκεί για 24 ώρες. Στη συνέχεια, και αφού περάσουν οι 24 ώρες, αφαιρέστε το καπάκι και βάλτε το τενεκεδένιο κουτάκι σε ένα σημείο όπου έχετε παρατηρήσει πολλές μύγες.
  3. thehomeissue_flies02-1Έχετε γάλα; Όχι, δε θα σας ζητήσουμε να φτιάξετε κρέμα για τις μύγες που πετούν απειλητικά πάνω από το φαγητό και τα φρούτα σας. Βάλτε σε μια κατσαρόλα λίγο γάλα, ζάχαρη και πιπέρι κι αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο: οι μύγες θα κατακλύσουν το πιάτο αλλά σύντομα, θα βρουν το τέλος τους, βουλιάζοντας σε αυτό.
  4. 1437830968-032b2cc936860b03048302d991c3498f (1)Το λευκό ξίδι έχει τη ιδιότητα να απωθεί τις μύγες με τη χαρακτηριστική μυρωδιά του. Για να τις κρατήσετε, λοιπόν, μακριά από εσάς και το σπίτι σας, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μερικά μπολ με ξίδι και να τα τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι.
  5. 720_526212_7b030d93c7_927086cc3a061452Φτιάξτε μια παγίδα με μέλι! Για να φτιάξετε τη μυγο-παγίδα σας θα χρειαστείτε ένα άδειο βάζο μαρμελάδας, λίγο μέλι ή σιρόπι ζάχαρης και ένα χάρτινο κώνο που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Βάλτε μέλι ή σιρόπι ζάχαρης μέσα στο βάζο και τοποθετήστε τον κώνο με τη μύτη προς τα κάτω στο βάζο σας. Προσέξτε να μην ακουμπάει ο κώνος στο μέλι. Οι μύγες θα μυρίσουν το μέλι ή το σιρόπι, θα μπούνε μέσα στο βάζο από τον κώνο αλλά από τη στιγμή που θα μπούνε δεν θα μπορούν να βγουν.thehomeissue_flies01_1_504x562

Leave a Reply