ΤΑ ΜΩΡΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΩΜΑΤΙΟ

μωρά που κοιμούνταιΠολλοί γονείς επιλέγουν να κοιμάται το μωρό στο δικό τους δωμάτιο. Όμως, μια νέα διεθνής έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μωρά κοιμούνται καλύτερα όταν έχουν εξ αρχής το δικό τους δωμάτιο. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Τζόντι Μάιντελ του Κέντρου Ύπνου του νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφεια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό για θέματα ύπνου «Sleep Medicine», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέλυσαν στοιχεία από ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι γονείς 6.236 μωρών στις ΗΠΑ και άλλων 3.800 μωρών σε άλλες χώρες (Μ. Βρετανία, Καναδά, Αυστραλία, Βραζιλία κ.α.).

Όλα τα παιδιά ήταν ηλικίας από έξι έως 12 μηνών. Διαπιστώθηκε ότι διεθνώς σχεδόν τα μισά (48%) μωρά κοιμούνται σε ξεχωριστό δωμάτιο από τους γονείς τους. Επιπλέον, η μελέτη έδειξε ότι:

  1. Όσα μωρά έχουν δικό τους δωμάτιο, κοιμούνται νωρίτερα και σε πιο τακτικές ώρες, χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να αποκοιμηθούν
  2. Όσα μωρά έχουν δικό τους δωμάτιο, κοιμούνται συνολικά περισσότερες ώρες μέσα στο 24ωρο -και ειδικότερα τα βράδια- σε σχέση με τα μωρά που κοιμούνται στον ίδιο χώρο με τους γονείς τους.

Πάντως, τα συμπεράσματα της νέας αυτής μελέτης έρχονται σε αντίθεση με τις επίσημες συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, η οποία συμβουλεύει τα νεογέννητα μωρά να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους (όχι όμως στο ίδιο κρεβάτι) τουλάχιστον κατά το πρώτο εξάμηνο της ζωής τους και, ιδανικά, κατά το πρώτο έτος, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

One Response

  1. Κωνσταντίνα 12 Μαΐου, 2018

Leave a Reply