ΝΕΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ CHILD’S SPACE ATHENS ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Έχετε ερωτήσεις σε σχέση με το βρέφος σας και το πώς μπορείτε να ενθαρρύνετε την ανάπτυξή του σε κάθε στάδιο;
Θέλετε να ενδυναμώσετε την αυτοπεποίθησή σας στο ρόλο σας ως γονέων και να βρείτε νέους τρόπους επικοινωνίας;
Xρειάζεστε να διευρύνετε το ρεπερτόριο της δημιουργικότητάς σας σε σχέση με τα παιχνίδια και τα τραγούδια που χρησιμοποιείτε;

Mέσα από τις ομαδικές συναντήσεις του Child’Space μαθαίνουμε για το κάθε στάδιο ανάπτυξης, απαντάμε σε ερωτήματα και ανησυχίες, τονώνουμε την αυτοπεποίθησή μας ως γονείς, παίζουμε τραγουδάμε, υποστηρίζουμε τη διαδικασία της μάθησης και μαθαίνουμε να χαιρόμαστε για τα «μικρά πράγματα» που στην πραγματικότητα είναι μεγάλα κατορθώματα για τον βρεφικό εγκέφαλο.

tummytime

ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΛΕΣΤΕ:

* 6945.46.40.97 (για τις ομάδες στο Χαλάνδρι)
* 6948.06.64.99 (για τις ομάδες στη Ν.Σμύρνη)

Κόστος ομαδικών συναντήσεων: 90 ευρώ (για 5 συναντήσεις, με συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα)

Διάρκεια συνάντησης: 50 λεπτά

Έναρξη: Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Χώρος: Child’ Space Athens, Kαρδίτσης 52, Κ.Χαλάνδρι (κάθε Τρίτη και Παρασκευή) και Μamama, Πριήνης 22, Ν.Σμύρνη (κάθε Δευτέρα)

Λόγω των εξαιρετικά περιορισμένων συμμετοχών όπως πάντα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

12208462_1687254074830210_332755456708371774_n

Α. για νεογέννητα βρέφη από 5 εβδομάδων ως 3 μηνών

Ένα μάθημα ειδικά σχεδιασμένο για τα νεογέννητα όπου οι γονείς μαθαίνουν πώς να δημιουργήσουν έναν βαθύ δεσμό με το βρέφος τους μέσα από το άγγιγμα χρησιμοποιώντας τα χέρια με τεχνικές που υποστηρίζουν την ανάπτυξή του. Επιπλέον θέματα που αφορούν αυτή την πρώτη ηλικία και μας απασχολούν σε αυτές τις συνεδρίες είναι διαφορετικοί τρόποι να κρατώ και να σηκώνω το βρέφος (χειρισμοί), τεχνικές χαλάρωσης και πως μπορώ να καθησυχάσω το βρέφος, ανακούφιση από κολικούς και πόνους του εντέρου και εργονομία που βοηθάει το γονέα να αποφύγει σωματικούς πόνους και καταπόνηση. Στο μάθημα αυτό εστιάζουμε πολύ περισσότερο σε θέματα που αφορούν αυτό το στάδιο των νεογέννητων βρεφών.

B.για βρέφη ως 5 μηνών

Σε αυτόν τον κύκλο μαθημάτων οι γονείς μαθαίνουν να υποστηρίζουν την ανάπτυξη των βρεφών μέσα από το άγγιγμα και την κίνηση. Πρόκειται για ένα ήπιο και ευχάριστο μάθημα όπου τα βρέφη μαθαίνουν να ξαπλώνουν πιο άνετα σε διαφορετικές θέσεις όπως μπρούμυτα, να ανακαλύπτουν νέες κινήσεις όπως το ρολάρισμα και να πιάνουν αντικείμενα. ‘Όλα αυτά με τη βοήθεια του αγγίγματος του γονέα και μέσα από την επαφή και την επικοινωνία που χτίζουν μεταξύ τους. Οι γονείς απαντούν σε ερωτήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του βρέφους τους και έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν θετικές αλλαγές σε αυτά μετά από τη συμμετοχή τους στις συνεδρίες του Child’Space, σε σχέση με τους κολικούς, την συναισθηματική αυτό-ρύθμιση κ.α.

Γ.για βρέφη από 5 μηνών και πάνω (περίπου πριν ξεκινήσουν το μπουσούλημα)

Σε αυτό τον κύκλο υποστηρίζουμε τη διαδικασία της μάθησης του κάθε βρέφους χωριστά μέσα από το άγγιγμα, την κίνηση και το τραγούδι να ενθαρρύνουμε την εκμάθηση κινήσεων που θα αποτελέσουν τη βάση για την ανεξάρτητη καθιστή θέση,για τη μετάβαση στο μπουσούλημα και το ελεύθερο περπάτημα καθώς και για άλλες δεξιότητες.

​Δ.για βρέφη που μπουσουλάνε, στέκονται, μετακινούνται στηριζόμενα από επιφάνειες στον χώρο και κάνουν τα πρώτα βήματα

Ένα μείγμα κατάλληλα σχεδιασμένων δραστηριοτήτων (ισορροπίας, συντονισμού, προσανατολισμού, ενδυνάμωσης, χαλάρωσης), παιχνιδιών, τραγουδιού και ελεύθερου χρόνου οπού τα βρέφη εξερευνούν το περιβάλλον στο δικό τους ρυθμό και έχουν την ευκαιρία να ανταποκριθούν σε προκλήσεις που είναι κατάλληλες για το αναπτυξιακό στάδιο που βρίσκονται. Μπουσουλάμε, σκαρφαλώνουμε, περπατάμε με πλάγια βήματα και μαθαίνουμε κινήσεις σχετικές με αυτό το στάδιο ανάπτυξης, που προετοιμάζουν για το ανεξάρτητο περπάτημα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.childspaceathens.gr για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομαδικών μαθημάτων και τη σελίδα στο facebook Child’SpaceAthens.

childspace_home

Μάρθα Κλουκίνα-Δασκάλα Κίνησης-Σύμβουλος Κινητικής Ανάπτυξης-Certified Child’Space Practitioner

M: +30.6945.464.097
W: ​www.childspaceathens.gr
​F​: ​ ​Child’Space Athens

Leave a Reply