ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ. ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΗΣ

Βοτανικό ΠάρκοΜια βόλτα στον κήπο των χρωμάτων, στο νέο, εκπαιδευτικό, Βοτανικό Πάρκο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, διοργανώνεται το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στις 11.00 το πρωί. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να ανακαλύψουν τα χρώματα και τις μυρωδιές που κρύβουν κοντά 96 διαφορετικά είδη ελληνικά φυτά.

Αρισμαρί και ρίγανη , φασκομηλιά, φλισκούνι,
θύμος, μυρθιά και καντιφές, τρυπούνε μου τ’ αρθούνι!

Είναι φυτά αρωματικά, φαρμακευτικά, αρτυματικά (βρώσιμα) και βαφικά, με θαυμαστές ιδιότητες, τις οποίες μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν μέσα από παιχνίδια έρευνας και παρατήρησης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να μάθουν για τους επικονιαστές και το σπουδαίο έργο που επιτελούν στη φύση και να σχεδιάσουν έναν δικό τους, οικογενειακό, βοτανικό κήπο. Η συνάντηση θα κλείσει με ζεστό μυρωδάτο τσάι από αρωματικά φυτά που υπάρχουν στο φυτώριο της Φιλοδασικής!

Δείτε το σχετικό event στο facebook!

ΠΟΤΕ: Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, ώρα 11.00 – 13.00 (Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’ λεπτά νωρίτερα)
ΠΟΥ: Στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, πίσω από την Μονή Καισαριανής
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ: Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)
ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά  στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει.Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: contact@philodassiki.org

Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα

ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044

Leave a Reply