Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΙΣ “ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΛΕΣ”

Για άλλη μια χρονιά ο Πέτρος και ο Λύκος  θα… κυνηγιούνται στα στενά της Πλάκας!

Σε μια αριστοτεχνική, πρωτότυπη παράσταση για όλη την οικογένεια, η κουκλοπαίχτρια Αλεξία Αλεξίου στήνει ένα πεντάγραμμο, μετατρέπει τις νότες σε κούκλες και, υπό τους ήχους της κλασικής μουσικής, αφηγείται και ζωντανεύει μοναδικά το γνωστό μουσικό παραμύθι του S. Prokofiev, μαγεύοντας  μικρούς και μεγάλους θεατές.

Ο κάθε ήρωας του παραμυθιού είναι και ένα όργανο ή μία ομάδα οργάνων. Το φλάουτο κάνει το πουλί, το όμποε την πάπια, τα έγχορδα εκπροσωπούν το γενναίο Πέτρο, τα κόρνα της ορχήστρας με το βαρύ ήχο τους είναι ο λύκος, το παιχνιδιάρικο κλαρινέτο γίνεται η γάτα του Πέτρου και το φαγκότο ο αυστηρός παππούς του. Ενώ η εμφάνιση των κυνηγών συνοδεύεται από τους θριαμβευτικούς ήχους των τυμπάνων.

peter-Alexia

Η παράσταση ολοκληρώνεται με την δημιουργική έκφραση των παιδιών, τα οποία μοιράζονται σε ορχήστρα και κουκλοπαίχτες και ολοκληρώνουν το έργο κλείνοντας πανηγυρικά την τελευταία σκηνή του. Είναι μια διαδικασία που ακολουθείται με στόχο να δραστηριοποιηθούν οι αντιληπτικές ικανότητες των παιδιών, αλλά και η συναισθηματική ανταπόκρισή τους, καθώς καλούνται να ενεργοποιηθούν, αφομοιώνοντας πλέον το μουσικό έργο.

Η παράσταση-σταθμός στην ιστορία της σκηνής κουκλοθέατρου στην Πλάκα- και όχι μόνο- ανέβηκε για πρώτη φορά το 2000 και έκτοτε το κοινό της δεν της επέτρεψε να κατέβει ποτέ. Στο πέρασμα όλων αυτών των χρόνων, κάθε φορά η δημιουργός της την ανανεώνει, τη διασκευάζει και την παρουσιάζει μοναδικά σε όσους θέλουν να την ξαναδούν και σε νέους «λιλιπούτειους» και μη θεατές.

iro1 214

Αν αγαπάτε την κλασική μουσική και την τέχνη της εμψύχωσης, μην τη χάσετε!

Συνιστάται κράτηση θέσεων η οποία, προς διευκόλυνσή σας, γίνεται τηλεφωνικά.

Πρεμιέρα την Κυριακή 1 Νοεμβρίου  στις  11.30 π.μ.

«Ο Πέτρος & ο Λύκος» -ΚουκλοΘέατρο  Αλεξίας Αλεξίου

ΦΙΓΟΥΡΕΣ & ΚΟΥΚΛΕΣ, Τριπόδων 30 Πλάκα  (μετρό Ακρόπολη) .  Τηλ. 210 3227507
Παραστάσεις: KYΡΙΑΚΗ 1,15,29 /11 – 13,27/12 – 3,17,31/1 στις 11.30 π.μ.
Διάρκεια παράστασης: 50΄ 
Γενική είσοδος: 7 ευρώ 

ALEXIOU

Leave a Reply