Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΣΕ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ

Μετά την περσινή επιτυχία, η διαδραστική μουσική παράσταση «Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο» παρουσιάζεται για δεύτερη θεατρική περίοδο από την ομάδα «Λόγου Παίγνιον». Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, μία Κυριακή το μήνα για το κοινό και τις καθημερινές για τα σχολεία.

Η παράσταση ξεκινά με βάση το μουσικό έργο του Σεργκέι Προκόφιεφ, μα στην πορεία όλα αλλάζουν: Η ιστορία εκτυλίσσεται πλέον στον Όλυμπο και γίνεται πιο δίκαιη για το λύκο, αλλά και για τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Τα μουσικά θέματα δεν ακούγονται από ορχήστρα, αλλά ερμηνεύονται ζωντανά από έναν πιανίστα επί σκηνής και γίνονται αφορμή για παιχνίδια ανάμεσα στους ηθοποιούς. Σε αυτά τα παιχνίδια καλούνται να συμμετέχουν και τα παιδιά – θεατές, με στόχο αφενός να αναπτύξουν το μουσικό τους αισθητήριο και αφετέρου να ευαισθητοποιηθούν σε ό,τι αφορά στη σχέση των ανθρώπων με τη φύση και ειδικότερα στην προστασία ειδών προς εξαφάνιση, όπως είναι ο λύκος.

petros lykos

Το κείμενο και τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Παναγιώτης Τσιρίδης και το ρόλο της βοηθού σκηνοθέτη αναλαμβάνει η Βιβιάνα Αποστολοπούλου. Πιάνο παίζει ο Νίκος Δρογώσης και τους δύο ρόλους ερμηνεύουν ο Αριστοτέλης Σφήκας και η Μαριάνθη Φωτάκη. Τα σκηνικά έχει κάνει ο Κωσταντής Μιχαλακέας και τους φωτισμούς ο Γεράσιμος Δενδρινός.

Η παράσταση είναι μια παραγωγή της καλλιτεχνικής ομάδας «Λόγου Παίγνιον» που έχει ως αντικείμενό της τη σχεδίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά με κεντρικούς άξονες την ψυχαγωγία, την τέχνη και τη γλώσσα.

Ημερομηνίες πραγματοποίησης των παραστάσεων:  Κυριακάτικες παραστάσεις για κοινό (Μία Κυριακή το μήνα)

12 Οκτωβρίου, 9 Νοεμβρίου, 14 ∆εκεμβρίου, 18 Ιανουαρίου, 8 Φεβρουαρίου, 15 Μαρτίου, 26 Απριλίου

Ώρα έναρξης: 12.00

Εισιτήριο: 10 €

Παραστάσεις για σχολεία: (Καθημερινές πρωινά) Από 29 Σεπτεμβρίου μέχρι 29 Μαΐου

Ώρα έναρξης: 10.00

Εισιτήριο: 6 €

Για τις Κυριακάτικες παραστάσεις με ελεύθερο κοινό, πληροφορίες και online κρατήσεις εισιτηρίων γίνονται στο site του Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη, www.thf.gr

Οι παραστάσεις για σχολικές ομάδες πραγματοποιούνται τις καθημερινές, είτε στο χώρο του Ιδρύματος, είτε στο χώρο των σχολείων.

  • Κρατήσεις για σχολικές παραστάσεις στο χώρο του Ιδρύματος: Ίδρυμα Θεοχαράκη, www.thf.gr
  • Κρατήσεις για σχολικές παραστάσεις στο χώρο των σχολείων: Λόγου Παίγνιον, www.logoupaignion.com, 6974188933, 6973823425

Clipboard01

Ίδρυμα Β.& Μ. Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
106 71, Αθήνα
Τ: 210-3611206 F: 210-3611380
E: info@theocharakis-foundation.gr 
W: www.thf.gr

Leave a Reply