ΠΕΡΣΕΑΣ, ΔΡΑΚΟΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ

Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (World Storytelling Day) γιορτάζεται την εαρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο και την πρώτη μέρα της φθινοπωρινής ισημερίας στο νότιο. Κάθε χρόνο δεκάδες αφηγητές συμμετέχουν στον εορτασμό, οργανώνοντας στη χώρα τους αφηγήσεις. Κάθε χρόνο, από το 2004, ένα διαφορετικό θέμα επιλέγεται και δίνει έμπνευση στους αφηγητές. Το θέμα για το 2014 είναι τέρατα και δράκοι (“Monsters and Dragons”). O Σουηδός αφηγητής, Mats Rehnman, έχει σχεδιάσει το λογότυπο που κάθε χρόνο συνοδεύει τις εκδηλώσεις αφήγησης σ’ όλο τον κόσμο.

thumbnail
Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις διοργανώνει το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, στις 19:30, αφήγηση για μεγάλους και παιδιά από 6 ετών με θέμα “Περσέας, δράκοι και τέρατα“. Μια ζωή σαν παραμύθι, η ζωή του μυθικού Περσέα. Η ιστορία ξεκινά πριν από τη γέννησή του, από τις περιπέτειες της όμορφης Δανάης, της μάνας του. Ο Περσέας γεννιέται μέσα σε μια φυλακή, μεγαλώνει σ’ ένα νησί, ταξιδεύει πετώντας ως την άκρη της γης. Συναντά θεούς και γίγαντες, μυθικές γριές και όμορφες νύμφες, μαγικούς βοηθούς και άσπονδους εχθρούς. Κυνηγά τα χειρότερα τέρατα του κόσμου, παλεύει με θεριά και κατορθώνει το ακατόρθωτο. Γίνεται ήρωας τρανός και βασιλιάς δίκαιος και καλός. Μέχρι σήμερα ζει και βασιλεύει, λαμπρό αστέρι στον ουρανό, που τις νύχτες ψιθυρίζει ιστορίες μυθικές για μάχες τρομερές κι αγάπες δυνατές. Η άγνωστη ιστορία του γνωστού Περσέα, ζωντανεύει μέσα από λόγο αφηγηματικό, άμεσο και παραστατικό και αγκαλιάζεται από τραγούδια και μουσικές.

Σύλβια Βενιζελέα: αφήγηση
Λουκία Κωνσταντάτου: τραγούδι και μουσική (κανονάκι, κρουστά οργανάκια)

Γενική Είσοδος: 7 ευρώ
Παιδιά/Μειωμένο 5 ευρώ

«Ελεύθερες Αφηγήσεις» στις 21:00

Και επειδή η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή, μετά την παράσταση θα ακολουθήσει ένα μικρό κέρασμα για “δράκους και τέρατα” και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ελεύθερες αφηγήσεις από το κοινό, και φίλους αφηγητές, μουσικές και απρόσμενες γλυκές εκπλήξεις.  Σκεφτείτε ιστορίες με δράκους και τέρατα κι ελάτε να τις μοιραστούμε, να πείτε και ν’ ακούσετε!

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις», Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη

Leave a Reply