ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ξεκινά και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Αφήγησης στο «Εργαστήρι Μαιρηβή». Η έναρξη γίνεται με την παράσταση θεάτρου κούκλας «Όνειρα» του Roberto White.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στις 9μ.μ.

Μόνο για μια παράσταση!

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ

Από την ανάγκη για επαφή, ανταλλαγή και εμπλουτισμό γνώσεων πάνω στην τέχνη της κούκλας ξεκίνησε το 2013 στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», αυτό το Φεστιβάλ. Κουκλοπαίκτες  και αφηγητές απ’ όλο τον κόσμο έρχονται για να μας εμπνεύσουν, να μας ψυχαγωγήσουν και να μοιραστούν τη δουλειά τους μαζί μας. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν παραστάσεις απ’ όλο τον κόσμο (Αργεντινή, Βουλγαρία, Ισπανία, Η.Π.Α. κ.α.), ενώ ταυτόχρονα επαγγελματίες και ερασιτέχνες μπορούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσα απ’ τα εργαστήρια τους. Το Φεστιβάλ καλύπτει όλη τη σεζόν από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο 2016, με μία ομάδα για ένα τριήμερο κάθε μήνα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, επιλέγει τους σημαντικότερους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο για να μας δείξουν μια πλούσια όψη της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ψυχής.
Δύο τέχνες, το θέατρο κούκλας και η προφορική λογοτεχνία, που έχουν για την στερεότυπη σκέψη συνδεθεί με την παιδική ηλικία και την απλοϊκότητα βρίσκουν έτσι την αρχέγονη τους αίγλη, την γοητεία των ιερών μυστηρίων και της υψηλής τέχνης.
Η κούκλα και ο μύθος ήταν στον πυρήνα των μυστηριακών τελετών, βοηθούσαν την ανθρώπινη ψυχή να σηκώσει τα μάτια και να κοιτάξει μακριά.
Το Φεστιβάλ ξεπερνά τα τείχη της γλώσσας και των πολιτισμών και κοιτάζει μέσα στην καρδιά των διαφορετικών ευρωπαϊκών πολιτισμών, των λαών της Μεσογείου, των αβανγκάρντ καλλιτεχνών που αγωνιούν να σχετιστούν με την λαϊκή τέχνη.
Περιλαμβάνει παραστάσεις τόσο για μεγάλους όσο και για παιδιά ξεπερνώντας τα ηλικιακά και αντιληπτικά γκέτο, ανοίγει την ενήλικη κατανόηση προς την παιδική ευαισθησία και την παιδική απλότητα προς την ενήλικη πολυπλοκότητα.

DSC_3185

«Όνειρα»
Παράσταση σωματικού θεάτρου, κλόουν και εμψύχωσης αντικειμένων. Η παράσταση μας μιλάει για καταστάσεις που συμβαίνουν σε ένα πολύ ιδιαίτερο σπίτι. Χωρίς λόγια αλλά με έντονες εικόνες και εκπλήξεις, δημιουργούν μια ονειρική ατμόσφαιρα! Ο ηθοποιός χρησιμοποιεί καθημερινά αντικείμενα και τα μεταμορφώνει σε φανταστικούς χαρακτήρες.

Η παράσταση «Όνειρα» είναι η τελευταία του δουλειά, σε συνεργασία με τον Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου της Τοlosa, Ισπανία και έχει παρουσιαστεί στην Αργεντινή, Ταϊβάν, Ισπανία.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης: 2105222181 – 6942420062

Εισιτήριο 10 ευρώ
Για παιδιά 8 ευρώ
Για τα μέλη της Unima 6 ευρώ
“Εργαστήρι Μαιρηβή”
Κουκλοθέατρο
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
τηλ. 2105222181
κιν. 6942420062
info@mairivi.gr
www.mairivi.gr

Leave a Reply