ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ

πασχαλινός περίπατος

Άλλον έναν όμορφο περίπατο διοργανώνουν το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης για όλη την οικογένεια.

Την Κυριακή των Βαΐων -9 Απριλίου- στις 11.30 το πρωί, μικροί (αλλά όχι πολύ μικροί) και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν πασχαλινό περίπατο στην Πλάκα. Ξεκινώντας από την οδό Τριπόδων, θα γνωρίσουν τις εκκλησίες της Πλάκας και την ξεχωριστή ιστορία τους.

Μέσα από κείμενα Ελλήνων λογοτεχνών θα ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και στον τρόπο που γιορταζόταν το Πάσχα στην Παλιά Αθήνα. Και με τη βοήθεια των διοργανωτών θα μάθουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα: Πού «εδιακόνησε» ο Αθανάσιος Διάκος; Πώς συνδέεται η Αγία Αικατερίνη με τον Άγγελο Τερζάκη; Ποια εκκλησία συνδέεται με την Ανάσταση και το Άγιο Φως; Σε ποια εκκλησία γράφτηκε ο επίλογος για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο; Ποιο ήταν το αγαπημένο εκκλησάκι του Παπαδιαμάντη;

Υπεύθυνος προγράμματος: Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος -συγγραφέας.

Πληροφορίες: 

Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10 ευρώ (παιδιά 5 ευρώ) και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο και ξενάγηση στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα.

Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 210 3250341

One Response

  1. maria tsoukatou 6 Απριλίου, 2017

Leave a Reply