Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΧΟΡΟ

«Κάποτε στο σύμπαν υπήρχαν μόνο δύο πλανήτες: ο Πλανήτης Μουσική και ο Πλανήτης Τσίρκο.Στον πλανήτη Μουσική οι κάτοικοι έπαιζαν όργανα και τραγουδούσαν όλη μέρα, κάθε μέρα. Στον πλανήτη Τσίρκο οι κάτοικοι έκαναν ζογκλερικά και ακροβασίες από το πρωί έως το βράδυ! Οι κάτοικοι ήταν χαρούμενοι αλλά… όχι ευτυχισμένοι! Ήθελαν να μπορούν να παίζουν μουσική και να κάνουν ζογκλερικά ταυτόχρονα. Έτσι αποφάσισαν να στείλουν ένα παιδί από κάθε πλανήτη στον άλλον πλανήτη για να προσπαθήσουν να ενώσουν τη Μουσική με το Τσίρκο!»

Στο  συναρπαστικό εργαστήρι με τίτλο «Η ορχήστρα και το τσίρκο μπήκαν στο χορό!» που θα πραγματοποιήσει  φέτος η Ομάδα ΚΟΚΟΙΚΑ στον «Ελληνικό Κόσμο», η μουσική, το τσίρκο και ο δημιουργικός χορός συναντιούνται με τον πιο πρωτότυπο τρόπο! Το εργαστήρι απευθύνεται σε δύο ηλικιακά group, παιδιά 8-12 ετών και παιδιά 4-7 ετών. 

Αρχικά τα παιδιά κατασκευάζουν τη δική τους πολύχρωμη ζογκλερική μπάλα, παίζουν με στεφάνια, κορύνες, μαντήλια και έρχονται σε επαφή με τα βασικά μοτίβα της ζογκλερικής τέχνης. Στη συνέχεια μαθαίνουν να παίζουν μουσική με ένα ιδιαίτερο μουσικό όργανο, τους ηχητικούς σωλήνες καθώς και με ήχους του σώματός τους. Τέλος ανακαλύπτουν το σώμα τους μέσα από το δημιουργικό χορό και προτείνουν χορογραφίες που συνδιαμορφώνονται από τα ίδια και τους εμψυχωτές. Με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο, τα παιδιά έρχονται σε άμεση επαφή με τη μουσική, τα ζογκλερικά και το χορό, συνδυάζοντας έτσι τις τρεις αυτές τέχνες.

Το εργαστήρι αποτελείται από αυτοτελείς συναντήσεις. Η δομή κάθε συνάντησης όμως είναι διαφορετική έτσι ώστε να μπορούν οι μικροί «ζογκλέρ» να παρακολουθήσουν πιο πολλές από μία!  

IMG_0378_sm

ΚΟΚΟΙΚΑ: Η ομάδα δημιουργήθηκε από τους Γιώργο Σεραφειμίδη και  Βασιλική Ζαφειροπούλου που ασχολούνται με το juggling και τη μουσική, αντίστοιχα. Η ιδέα προήλθε από την ανάγκη τους να συνθέσουν εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα που εκφράζουν την παιδαγωγική αντίληψη της εποχής καθώς και από την επιθυμία τους να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά και να τα παρακινήσουν να γνωρίσουν ουσιαστικά τις τέχνες, αναπτύσσοντας παράλληλα τη φαντασίας τους. Το δημιουργικό τους έργο περιλαμβάνει παραστάσεις για παιδιά και εργαστήρια καθώς και παραστάσεις εικαστικού ενδιαφέροντος στις οποίες το αντικείμενο που επιλέγουν έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Για παιδιά μεσοσχολικής ηλικίας (8-12 ετών): 

Ημέρα: Σάββατο 4, 11, 18, 25/10 & 1, 8, 15, 22, 29/11
Ώρα έναρξης: 11:30
Διάρκεια εκπαιδευτικής δράσης: 90 λεπτά
Κόστος Συμμετοχής: 8,5 ευρώ 

Για παιδιά 4-7 ετών (μπορεί να συμμετέχει και ο γονέας):  

Ημέρα: Κυριακή 5, 12, 19, 26/10  & 2, 9, 16, 23, 30/11
Ώρα έναρξης: 10:30
Διάρκεια εκπαιδευτικής δράσης: 70 λεπτά
Κόστος Συμμετοχής: 8,5 ευρώ

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

www.helleniccosmos.gr

Leave a Reply