ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, πιστός –όπως κάθε χρόνο– στους μικρούς του φίλους, διοργανώνει και τη νέα σεζόν δημιουργικά εργαστήρια που θα ταξιδέψουν τη φαντασία των παιδιών μέχρι τα πέρατα του κόσμου, θα διευρύνουν τις γνώσεις τους και θα αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Τα πρωινά του Σαββάτου το Μεταίχμιο δίνει προτεραιότητα στο παιδί, ικανοποιώντας την έμφυτη ανάγκη του να δημιουργήσει και να παίξει. Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εργαστηρίων τα παιδιά από 8 έως 12 ετών αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους, τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες και τις κλίσεις τους, απελευθερώνουν τη φαντασία τους, εκφράζουν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους μέσα από την ομαδική συνεργασία, κατανοούν τον κόσμο που τους περιβάλλει.Σε έναν χώρο ζεστό και φιλόξενο, ανοιχτό σε νέες ιδέες, που αποτελεί ταυτόχρονα τόπο συνάντησης και επικοινωνίας για ανήσυχους γονείς οι οποίοι αναζητούν εναλλακτικούς και δημιουργικούς τρόπους στην ανατροφή των παιδιών τους, λειτουργούν εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου –όλα σχεδιασμένα σύμφωνα με τις αρχές της βιωματικής μάθησης­–, με έμφαση στη δημιουργική γραφή και ανάγνωση.

Με όχημα το καλό βιβλίο, τα παιδιά θα γνωρίσουν την τέχνη, τη δύναμη της γραφής και της ανάγνωσης, την αισιοδοξία και πάνω απ’ όλα την αστείρευτη διάθεση για παιχνίδι και μάθηση. Στόχος των προγραμμάτων είναι να εμπλουτιστούν οι εμπειρίες των μικρών φίλων του Μεταιχμίου μέσα από διαδραστικά, ομαδικά προγράμματα που κινητοποιούν ταυτόχρονα το συναίσθημα, τη λογική και την έκφραση.

Δείτε παρακάτω τα εργαστήρια και περισσότερες λεπτομέρειες για το καθένα. Σημειώνουμε επίσης ότι στον Πολυχώρο λειτουργούν και λέσχες ανάγνωσης για παιδιά και εφήβους.

kid_195

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής

Ένα εργαστήρι έξι συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη, που χρησιμοποιεί ασκήσεις που βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και να εξοικειωθούν με τη λογοτεχνική γραφή. Βασικός του στόχος, ωστόσο, δεν είναι να δημιουργήσει μικρούς συγγραφείς, αλλά να διαμορφώσει απαιτητικότερους και επαρκέστερους αναγνώστες μέσω της συγγραφής. Για να γίνει κανείς συγγραφέας άλλωστε πρέπει πριν από όλα να είναι αναγνώστης, ενώ η συγγραφή ως βιωματική δραστηριότητα δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα τις λογοτεχνικές συμβάσεις και να αγαπήσουν τη γραφή.

Ημερομηνίες: Σάββατο 10 και 24 Οκτωβρίου, 14 και 28 Νοεμβρίου, 12 και 19 Δεκεμβρίου 2015

Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -70 € για αδέρφια- (και για τις έξι συναντήσεις)

Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10:30 έως τις 12:00

dimiourgiki_grafi_paidia

Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή το βιβλίο 1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο του Φιλίπ Μπρασέρ. Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)

metaixmio 

Μαγειρεύοντας ιστορίες στον βυθό-Εργαστήριο παιχνιδιού, δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης για νεαρούς οικολόγους και φίλους του αστυνομικού

Ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής αστυνομικών ιστοριών τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 9-12 ετών  με τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας  Ελένη Σβορώνου.

Υλικά: Πλαγκτόν, φύκια, ανεμώνες της θάλασσας και άμμος.
Εκτέλεση: Ψιλοκόβετε το πλαγκτόν, χτυπάτε στο μίξερ άνθη ανεμώνης, τα βάζετε στον φούρνο και πασπαλίζετε με άφθονη άμμο. Σερβίρετε με κύβους από φύκια. Προσκαλείτε χταπόδια, αχινούς, καρχαρίες, φώκιες, χελώνες, ξιφίες, μέδουσες και χελιδονόψαρα και η περιπέτεια αρχίζει! Ποιος έκλεψε το μαργαριταρένιο κολιέ της μέδουσας; Πώς βρέθηκε μια κηλίδα αίματος στο κοστούμι του καρχαρία; Πώς μίκρυνε η μύτη του ξιφία; Ελάτε να μαγειρέψουμε ιστορίες του βυθού. Να ζήσουμε περιπέτειες, να λύσουμε μυστήρια και να τις γράψουμε φυσικά! Θα τις σερβίρουμε με χαρτί και με μολύβι και θα είναι πεντανόστιμες. Βοηθός σεφ ο ήρωας Βεντουζίνι, το χταπόδι. Ο ντετέκτιβ της θάλασσας.

Ημερομηνίες: Σάββατο 17 Οκτωβρίου, 7 Νοεμβρίου, 5 Δεκεμβρίου 2015, 16 Ιανουαρίου 2016

Κόστος: 60 € για κάθε παιδί -50 € για αδέρφια- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)

Διάρκεια κάθε συνάντησης: 2 ώρες, από τις 10:00 έως τις 12:00

0010653_195

Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή το βιβλίο Μαγειρεύοντας ιστορίες: Πώς να γράψεις τα δικά σου κείμενα της Ελένης Σβορώνου. Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στην αίθουσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ (1ος όροφος, Ιπποκράτους 118, στο κέντρο της Αθήνας). Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής τους, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, να σερφάρουν στο Internet (και ασύρματο – Wi-Fi) ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη κάθε συνάντησης.

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων

  • στο τηλ.: 211 3003580  
  • στο email: polychoros@metaixmio.grσημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου το οποίο επιθυμεί να παρακολουθήσει.

Για να κατοχυρωθεί η θέση θα πρέπει να δοθεί προκαταβολή (το 50% του συνολικού κόστους του εργαστηρίου) μία εβδομάδα τουλάχιστον πριν από την έναρξη του εργαστηρίου στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Η εξόφληση του εργαστηρίου γίνεται στην πρώτη συνάντησή του.

Leave a Reply