Το L’ Étape Greece by Tour de France έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με δράσεις για οικογένειες και παιδιά

L’Étape GreeceΑυτό το Σαββατοκύριακο, 1-2 Απριλίου, η Αρχαία Ολυμπία θα υποδεχθεί για πρώτη φορά τη μεγαλύτερη ποδηλατική διοργάνωση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Ο λόγος για το L’ Étape Greece που πραγματοποιείται κατά τα πρότυπα του κορυφαίου Tour de France και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τα οφέλη της ποδηλασίας σε έναν τόπο με μοναδικό συμβολισμό!

Στην καρδιά της άνοιξης, πάνω από 500 ερασιτέχνες ποδηλάτες από όλο τον κόσμο θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους ποδηλατώντας σε μια μυθική ποδηλατική διαδρομή (150 χλμ. ή 75 χλμ.) γύρω από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, με φόντο τη μαγευτική φύση της Δυτικής Πελοποννήσου.

Τον αγώνα του Σαββάτου θα πλαισιώσουν οι παράλληλες δράσεις για οικογένειες και παιδιά που έχουν στόχο την εξοικείωση των νεαρών ηλικιών με το κίνημα της ποδηλασίας. Έτσι, την Κυριακή 2 Απριλίου σειρά έχουν το Family Ride και το Kids Race!Από τις 09.00 έως τις 12.00, μικροί και μεγάλοι θα κάνουν ποδήλατο παρέα, απολαμβάνοντας το τοπίο και την ιστορία της περιοχής μέσα από μια όμορφη και ήπια βόλτα 28 χιλιομέτρων. Με ελάχιστη συμμετοχή τα δύο άτομα, το Family Ride είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα που προσκαλεί οικογένειες με ανήλικα παιδιά, με φίλους ή συγγενείς να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί, ποδηλατώντας σε ένα τοπίο με μοναδική ομορφιά και πλούσια ιστορία.

Αμέσως μετά, ακολουθεί το Kids Race! Από τις 12.00 έως τις 14.00, τη σκυτάλη παίρνουν τα παιδιά 6-12 ετών για να απολαύσουν την αγαπημένη τους δραστηριότητα, το ποδήλατο, σε μια εύκολη και επίπεδη διαδρομή 500 μέτρων. Οι μικροί μας φίλοι θα ψυχαγωγηθούν και θα έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα της ποδηλασίας με βιωματικό τρόπο, ανακαλύπτοντας την αξία της «πράσινης» μετακίνησης.

Το 1ο L’ Étape Greece by Tour de France διεξάγεται από την ΕΥ ΖΗΝ Greece και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση, το πρόγραμμα, τις έγγραφες και φυσικά τις παράλληλες δράσεις για οικογένειες και παιδιά θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα.

Leave a Reply