“Ο ΜΠΑΧ ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ… ΚΛΑΣΙΚΟΙ” ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

ΜπαχΗ εκπαιδευτική μουσική ομάδα musicArte, για έκτη χρονιά, παρουσιάζει το μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Μπαχ και δύο φίλοι… κλασικοί», για παιδιά του Δημοτικού. Το θέμα της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 11:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24, έχει τίτλο«Καλημέρα σας κύριε Μπαχ. Χάρηκα για τη γνωριμία!».

Με ένα μαγικό τρένο κι ένα μαγικό ρολόι διασχίζουμε τον χρόνο και συναντάμε έναν σπουδαίο συνθέτη της μπαρόκ εποχής, τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Μαθαίνουμε για τη μουσική του, τα παιδιά του και για το αγαπημένο του…ποτό! Μουσική δράση που συνδυάζει τη γνώση με τη χαρά, τον χορό και το παιχνίδι!

Είσοδος ελεύθερη.

Απαραίτητες οι τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων στα 6987300329, 6987936142 (Κατερίνα Παπαδάκου).

Λίγα παραπάνω λόγια για το πρόγραμμα

Το φετινό εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε 5 συναντήσεις, από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και τον Μάιο του 2020 και απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού. Είναι αφιερωμένο σε τρεις πολύ δημοφιλείς, εμβληματικούς συνθέτες που καθόρισαν την πορεία της ευρωπαϊκής μουσικής, τους: Μπαχ, Μότσαρτ και Μπετόβεν, και έχει στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την μουσική τους! Με αφετηρία κομμάτια των τριών συνθετών που όλοι έχουμε ακούσει, θα εξερευνήσουμε τη ζωή τους και το έργο τους. Θα παίξουμε μουσική, θα προσεγγίσουμε βιωματικά μουσικές έννοιες και φόρμες, θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε, θα πούμε αστεία κι ανέκδοτα, θα μοιραστούμε εμπειρίες και θα απολαύσουμε με κάθε τρόπο τη μουσική τους.

– Μπορεί ο Μπαχ, ο Μότσαρτ και ο Μπετόβεν να συγκινήσουν ένα παιδί;

– Ξέρετε τι σημαίνει «μπαρόκ»;

– Με ποιο τραγούδι του Μότσαρτ θα πάμε για ύπνο;

– Ποιο ήταν το μυστικό του Μπετόβεν;

– Είχε ο Μπαχ είκοσι παιδιά;

– Όταν χάσουμε κάτι που αγαπάμε, ποια άρια του Μότσαρτ θα μας παρηγορήσει;

– Ποιο ήταν το αγαπημένο ποτό του Μπαχ;

Αυτά… και πολλά άλλα θα μάθουμε στο φετινό εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα της musicArte.

Οι επόμενες προγραμματισμένες συναντήσεις μας:

– Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, 11:00-12:30, στο Παιδικό τμήμα: «Καλημέρα σας κύριε Μπαχ. Χάρηκα για τη γνωριμία!»

– Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, 11:00-12:30, στο Παιδικό τμήμα: «Καλημέρα σας κύριε Μότσαρτ. Χάρηκα για τη γνωριμία!»

–  Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, 11:00-12:30, στο Παιδικό τμήμα: «Καλημέρα σας κύριε Μπετόβεν. Χάρηκα για τη γνωριμία!»

– Σάββατο 30 Μαΐου 2020, 12:00-14:00, στο IANOS CAFÉ: «Viva la musica»

Λίγα λόγια για την musicArte:

Η musicArte είναι μια ομάδα παιδαγωγών, μουσικών, καλλιτεχνών και εμπνευσμένων δασκάλων με ενέργεια και μουσική δράση. Δημιουργήθηκε το 2010 από τις Κατερίνα Παπαδάκου, Έφη Ρηγάτου και Αλεξία Χατζηλυκούδη. Το 2016 στην ομάδα προστέθηκε η Θεοδώρα Ζήκου στην παρουσίαση και το τραγούδι και το 2017 ο Μάνος Αλειφτήρας, που παίζει πιάνο κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων και κάνει τις μουσικές μεταγραφές και προσαρμογές όπου χρειάζεται. Η ομάδα σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά-μουσικά προγράμματα, μουσικές παραστάσεις-παρουσιάσεις και μουσικά δρώμενα για παιδιά, εφήβους κι ενηλίκους. Τα προγράμματα και τα εργαστήρια παρουσιάζονται σε μορφή θεματικών κύκλων ή μεμονωμένων δραστηριοτήτων.

Κατερίνα Παπαδάκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και θέατρο. Διδάσκει πιάνο, ανώτερα θεωρητικά  και είναι καλλιτεχνική διευθύντρια σε ωδεία και μουσικές σχολές. Από την τάξη της έχουν αποφοιτήσει πολλοί μαθητές που διακρίνονται σαν ερμηνευτές και παιδαγωγοί. Σχεδιάζει, επιμελείται και παρουσιάζει τα προγράμματα της ομάδας.

Θεοδώρα Ζήκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, κλασικό τραγούδι στην Κολωνία και είναι πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Διδάσκει πιάνο και κλασικό τραγούδι. Είναι  μέλος της ομάδας από το 2016. Παρουσιάζει  τα προγράμματα της ομάδας και τραγουδάει.

Μάνος Αλειφτήρας

Γεννήθηκε στην Αθήνα .Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής.Είναι φοιτητής στο τμήμα θεατρικών σπουδών στο ΕΚΠΑ. Διδάσκει πιάνο,συνοδεύει τραγουδιστές και συμμετέχει σε παραστάσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.Είναι μέλος της ομάδας από το 2017. Παίζει πιάνο κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων και κάνει τις μουσικές μεταγραφές και προσαρμογές όπου χρειάζεται.

Έφη Ρηγάτου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και διοίκηση επιχειρήσεων. Διδάσκει πιάνο κι ανώτερα θεωρητικά. Συντονίζει τα προγράμματα της ομάδας και οργανώνει τις δράσεις.

Αλεξία Χατζηλυκούδη

Γεννήθηκε την Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και σύγχρονο τραγούδι. Διδάσκει πιάνο, ανώτερα θεωρητικά  και σύγχρονο τραγούδι. Συντονίζει τα προγράμματα της ομάδας και οργανώνει τις δράσεις.

Leave a Reply