Ο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΒΕΝΤΟΥΖΙΝΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Ο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τις καινούργιες περιπέτειες του Ντετέκτιβ Βεντουζίνι, από το νέο βιβλίο της Ελένης Σβορώνου ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΩΚΙΑΣ το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015, στις 11 το πρωί, στον Παιδικό ΙΑΝΟ 

Μέσα από την προσπάθεια επίλυσης της μυστηριώδους εξαφάνισης της φίλης του Βεντουζίνι, της φώκιας, θα διερευνήσουμε πώς συνδέονται όλα, από το φυτοπλαγκτόν ως τον καρχαρία και τον άνθρωπο, με τρόπο καθόλου προφανή. Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου θα μας δώσει βασικά κλειδιά για να φτάσουμε στη λύση!

Για παιδιά από 7 ετών, με ελεύθερη είσοδο.

Το βιβλίο “Το μυστικό της φώκιας” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο σε εικονογράφηση Ναταλίας Καπατσούλια.

ΙΑΝΟS
Σταδίου 24, Αθήνα
11203127_1090252951002733_8587649315874939267_n
 

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Εδώ Ιντερβεντουζπόλ! Το διεθνές πια γραφείο αστυνομικών υποθέσεων των δυο διάσημων χταποδιών, του Βεντουζίνι και του Λιχουδίνι, εξαπλώνει τη δράση του σε όλους τους ωκεανούς. Βεβαίως! Γιατί η παράνομη δράση δε γνωρίζει σύνορα! Η Ιντερβεντουζπόλ αναλαμβάνει μια δύσκολη υπόθεση: η κολλητή του Λιχουδίνι, η Οβιδιάνα η φώκια, έχει εξαφανιστεί. Από πού να ξεκινήσουν; Ένα σημείωμα και ένα κουτί με τα προσωπικά της αντικείμενα είναι μια αρχή… Αλλά οι έρευνες πρέπει να φτάσουν ως την Καραϊβική… Μελέτησε όλα τα στοιχεία και βοήθησε στη λύση της υπόθεσης. Ο χρόνος περνά, κάθε στιγμή είναι πολύτιμη για τη φώκια, τη θάλασσα, τον άνθρωπο, τον πλανήτη. Το μέλλον είναι στα χέρια σου…

Λίγα λόγια για την συγγραφέα και την εικονογράφο:

Η Ελένη Σβορώνου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο του Birmingham. Εργάζεται ως υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς. Γράφει βιβλία για παιδιά και νέους. Βιβλία της έχουν συμπεριληφθεί τρεις φορές σε βραχείες λίστες βραβείων (στα Κρατικά Βραβεία λογοτεχνίας και του περιοδικού Διαβάζω) ενώ μυθιστόρημά της απέσπασε εύφημο μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Αρθρογραφεί στους Ερευνητές, εφημερίδα για παιδιά, συντονίζει εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά και ενήλικες και συνεργάζεται με τον Αναγνώστη (anagnostis.gr) στη στήλη της κριτικής παιδικών βιβλίων. Έχει ασχοληθεί, επίσης, με τον οικοτουρισμό και τις συμμετοχικές διαδικασίες κι έχει γράψει σχετικά άρθρα και μελέτες.

Η Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκίτσο στο εργαστήρι του Σπύρου Ορνεράκη. Έχει συνεργαστεί με παιδικά περιοδικά ως μεταφράστρια και σκιτσογράφος και με πολλούς εκδοτικούς οίκους ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Έχει προταθεί δύο φορές για το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης και μία φορά για το Βραβείο του περιοδικού Διαβάζω.

Leave a Reply