Η ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ

Η «Σολομώντεια λύση» του Γ. Καλατζόπουλου είναι βασισμένη στο κινέζικο παραμύθι «Ο κύκλος με την κιμωλία» από το οποίο εμπνεύστηκε το αριστούργημά του ο Μπέρτολντ Μπρεχτ «Ο Καυκασιανός κύκλος με την κιμωλία».

Το ερώτημα που βάζει η παράσταση δεν έχει εύκολη απάντηση. Σε ποιόν ανήκει ένα αγαθό; Στο φυσικό ιδιοκτήτη του, ή σ’ αυτόν που το χρειάζεται, το φροντίζει και το αγαπά πραγματικά; Μήπως αυτό σας θυμίζει κάτι από την υστερία μιας απάνθρωπης καταναλωτικής κοινωνίας, που όλοι έχουμε πέσει θύματα; Μήπως τα άπειρα ρούχα, τα παπούτσια και τις τσάντες, που σχεδόν καινούργια παραμένουν στις ντουλάπες μας, επειδή … πέρασε η μόδα τους, την ώρα που χιλιάδες κυκλοφορούν ρακένδυτοι; Μήπως τα βιβλία που αδιάβαστα σκονίζονται στα ράφια της βιβλιοθήκης μας, όταν εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν αναλφάβητοι; Μήπως τους τόνους φαγητών που πετάμε, όταν δισεκατομμύρια σ’ όλο τον κόσμο πεθαίνουν απ’ την πείνα;

Φυσικά, πρόκειται για θέατρο για παιδιά και το γέλιο είναι  εξαιρετικά αποτελεσματικό «εργαλείο» σ’ αυτό το είδος θεάτρου, καθώς οι μικροί θεατές πρέπει να είναι χαρούμενοι και αισιόδοξοι. Γιατί απ’ αυτά θα αλλάξει (αν αλλάξει) αυτός ο κόσμος.

ΠΑΠΠΟΥΣ ΕΓΓΟΝΙΑ MΙΚ.A.
Η παράστασή είναι εξαιρετικά διασκεδαστική και σκηνοθετημένη σαν «θέατρο μέσα στο θέατρο»!

Παίζουν: Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Κώστας Τζαφέρης, Οδυσσέας Κιόσογλου, Κατερίνα Τσεβά, και Πασχάλης Μερμιγκάκης.

Σκηνοθεσία: Νίκος ΔαφνήςΜουσική: Δημήτρης Λέκκας
Χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη
Σκηνικά – κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Ζωγραφική σκηνικών – αφίσα: Ελένη Σουμή
Φωτισμοί: Χρήστος Τσαμπάς

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ
Site : www. Katoapotigefyra.gr
Πλατεία Σταθμού ΗΣΑΠ Νέου Φαλήρου
Τ.Κ. 185 47 Πειραιάς τηλ. 210 4816200
Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι και στις 3:30μ.μ.
Πρεμιέρα: Κυριακή 1η του Νοέμβρη
Γενική είσοδος: 10€, ανέργων-ομαδικό και προπώληση: 7€

Leave a Reply