Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ψηλά πάνω από την πόλη, σε μια πελώρια κολώνα, ορθωνόταν το άγαλμα του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα. Ήταν διακοσμημένος ολόκληρος με λεπτά φύλλα ατόφιου χρυσού, τα μάτια του ήταν δύο αστραφτερά ζαφείρια κι ένα μεγάλο πορφυρό ρουμπίνι έλαμπε στη λαβή του ξίφους του…

Παιδικό θέατρο! Το έργο ενός από τους σπουδαιότερους πεζογράφους όλων των εποχών, του Οσκαρ Ουάιλντ, επέλεξε  να φιλοξενήσει το Εθνικό Θέατρο κατά τη φετινή θεατρική περίοδο.

Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» είναι ένα από τα πιο γοητευτικά και διαχρονικά «παραμύθια» του Όσκαρ Ουάιλντ. Εκδόθηκε το 1888, μαζί με άλλα παραμύθια του συγγραφέα σε μία σπουδαία  συλλογή με τίτλο «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας και άλλα παραμύθια», όπου ανήκουν  και «Ο εγωιστής γίγαντας» και «Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο».

Στο παραμύθι, που παρουσιάζεται φέτος με φαντασία και τρυφερότητα από το σκηνοθέτη Αρη Τρουπάκη κι έναν έξοχο θίασο που βασίζεται στον παλιό κορμό των καλλιτεχνών της Πειραματικής σκηνής του Στάθη Λιβαθινού (2001-2007), αναδεικνύονται  θέματα όπως αυτά της φιλίας, της αυταπάρνησης, του εφήμερου των υλικών αγαθών και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας έχει ζήσει πίσω από τον φράχτη ενός παλατιού, δίχως έγνοιες και σκοτούρες, πάντα ξέγνοιαστος και χαμογελαστός. Όταν θα φύγει από τη ζωή, ένα χρυσό άγαλμα στήνεται σε μία πλατεία της πόλης προς τιμή του. Παρατηρώντας τον κόσμο από ψηλά μέσα από το άγαλμά του, ο Πρίγκιπας ανακαλύπτει μιαν άλλη πλευρά της καθημερινότητας: την φτώχια, την ασχήμια, διαφθορά και την υποκρισία. Και ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας δακρύζει κάθε βράδυ για όλα τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω του. Ώσπου, ένα μικρό χελιδόνι, κουρνιάζει στα πόδια του. Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας θα βρει έναν πολύτιμο σύμμαχο. Μαζί θα βοηθήσουν τους ανθρώπους με κάθε δυνατό τρόπο σε μια υπέροχη ιστορία ανιδιοτέλειας, φιλίας και αγάπης.

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή / Δραματουργική επεξεργασία: Έλσα Ανδριανού

Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης

Σκηνικά & κοστούμια : Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Μουσική: Xαράλαμπος Γωγιός

Χορογραφία/επιμέλεια κίνησης: Πολίν Ουγκέ

Φωτισμοί: Aλέκος Αναστασίου

Βοηθός σκηνοθέτη: Φώτης Κουτρουβίδης

*στη δραματουργική επεξεργασία βοήθησε και ο θίασος

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): 

Λευτέρης Αγγελάκης, Αργυρώ Ανανιάδου, Νικόλας Αναστασόπουλος, Ασημίνα Αναστασοπούλου, Βασίλης Ανδρέου, Μαλαματένια Γκότση, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Διονύσης Μπουλάς, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Αμαλία Τσεκούρα

Μουσικοί επί σκηνής : Aλέξης Κωτσόπουλος, Νίκος Καρύδης

_elg4810

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ» 

Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 210.5288170-171, 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και στο www.n-t.gr.

Kρατήσεις για συλλόγους και σχολεία στο 210.5288178. 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Από 11 Οκτωβρίου

Τρίτη έως Παρασκευή για σχολεία

Κυριακή στις 16:00 για το κοινό

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 7€ (παιδικό), κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ 5€

Leave a Reply