ΓΑΪΔΟΥΡΟΧΩΡΑ: ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΑΚΙ

γαϊδουροχώρα Σε μια εποχή που τα γαϊδουράκια τείνουν να εκλείψουν από την ελληνική επαρχία, λόγω της αντικατάστασής τους από μηχανοκίνητα μέσα, μια ομάδα ανθρώπων θέλησε να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν κοντά σε αυτά τα ζώα και γνωρίζοντας τον κοινωνικό, τρυφερό, προστατευτικό και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα τους, να τους δώσουν έναν καινούριο ρόλο στη σύγχρονη καθημερινότητα. Έτσι από υποζύγια – ζώα εργασίας, τα γαϊδουράκια να γίνουν σύντροφοι σε άλλες δράσεις, όπως περίπατοι στη φύση (donkey-trekking) και χαλαρές αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και συνεργάτες σε θεραπευτικές διαδικασίες (asinotherapy). Πού; Στη Γαϊδουροχώρα. 

γαϊδουροχώρα

Η Γαϊδουροχώρα, λίγο έξω από το Κορωπί, σε ένα κτήμα 5,5 στρεμμάτων, είναι ένα πάρκο ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και γνωριμίας για το γαϊδουράκι. Διατηρεί στις εγκαταστάσεις της 9 γαϊδουράκια, πολύ καλά εκπαιδευμένα, που είναι πρόθυμα να αποκαλύψουν το μεγαλείο της ψυχής τους και να προκαλέσουν τον επισκέπτη να ασχοληθεί μαζί τους, να συμμετάσχει στην καθημερινή τους φροντίδα, να πάρει μέρος στην εκπαίδευσή τους ή να γίνει οδηγός τους σε μικρούς ή μεγαλύτερους περίπατους. Στο πάρκο υπάρχουν υποδομές για υπαίθρια πικ-νικ και χαλάρωση ανάμεσα στα δέντρα, λιμνούλα με πάπιες αλλά και κοτέτσι, αχυρώνας, στάβλοι, ένα εκθετήριο παλαιών και συγχρονων εργαλείων, το γυμναστήριο των ζώων και πολλά άλλα. Η Γαϊδουροχώρα είναι επισκέψιμη από ιδιώτες κάθε ηλικίας (τις Κυριακές), ενώ κατόπιν συνεννόησης μπορεί να φιλοξενήσει παιδικά πάρτι ή άλλες εκδηλώσεις (τα Σάββατα). Τα Σαββατοκύριακα γίνονται περιπατητικές εξορμήσεις (donkey trekking) στην ευρύτερη γύρω περιοχή και τις καθημερινές δέχεται οργανωμένες ομάδες για εκπαιδευτικά προγράμματα (σχολεία, ιδρύματα).

γαϊδουροχώρα

Γιατί ένα πάρκο σαν τη Γαϊδουροχώρα; 

Λόγω του πολύ ήπιου χαρακτήρα του, των ήρεμών του αντιδράσεων και του μεγέθους του που δεν τρομάζει αλλά απαιτεί σεβασμό, το γαϊδουράκι είναι ίσως το ιδανικό ζώο για να μυηθεί κάποιος στον κόσμο των ζώων. Το να συνεργάζεσαι με ένα ζώο τέτοιου μεγέθους, χωρίς άσκηση πίεσης, βίας ή απειλών, αλλά με εργαλεία μόνο τον σεβασμό, την υπευθυνότητα και την εμπιστοσύνη, προσφέρει μια μοναδική αίσθηση επιτυχίας. Ειδικά σε μικρές ηλικίες, τονώνει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση και επειδή απαιτεί συγκέντρωση και διάθεση συνεργασίας, συμβάλει στην ανάπτυξη αυτών των αξιών.

Γαϊδουροχώρα, Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδουράκι: 3,5 χλμ. από το Κορωπί προς τον Υμηττό.

Αναζήτηση για Γαϊδουροχώρα στο https://maps.google.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944 616160

http://www.gaidourohora.gr

e-mail: donkeysland@gmail.com

facebook: Γαϊδουροχώρα Donkey’s Land

Leave a Reply