ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

Το Σάββατο νωρίζουμε χρώματα, μυρωδιές και παραδόσεις του φθινοπώρου, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, παρέα με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών!

Αντλώντας στοιχεία από την ελληνική παράδοση και με κατάλληλα σχεδιασμένα παιχνίδια για όλη την οικογένεια, παρατηρούμε τις αλλαγές στη φύση γύρω μας και συλλέγουμε φθινοπωρινούς ήχους, χρώματα και μυρωδιές, χρησιμοποιώντας όλες μας τις αισθήσεις! Με φυσικά υλικά του δάσους , έμπνευση και φαντασία, η κάθε οικογένεια μπορεί στη συνέχεια να συνεργαστεί για να δημιουργήσει το δικό της μοναδικό φθινοπωρινό έργο τέχνης!

Στο τέλος της συνάντησής μας θα μοιραστούμε το φθινοπωρινό «ψωμί της συγκομιδής» και αρωματικό τσάι από βότανα του Φυτωρίου της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών!

Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)

ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας 
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) και παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό 

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά στη φύση, μέσα από σχολικά και οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα. Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών. Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη. 

Leave a Reply