ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΗ

Μονή ΚαισαριανήςΤο Σάββατο 10 Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί, γονείς και παιδιά μαζί εξερευνούν τη Μονή Καισαριανής! Στο οικογενειακό πρόγραμμα που διοργανώνει η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, μικροί και μεγάλοι θα περπατήσουν στους χώρους της  Μονής και «παίζοντας» θα ανακαλύψουν ένα σπουδαίο βυζαντινό μνημείο και τη ζωή γύρω από αυτό, πριν από περίπου 1000 χρόνια!

Η οικογενειακή αυτή εξόρμηση στη Μονή Καισαριανής προσφέρει την ευκαιρία για περιήγηση στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού. Οι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν τα ίχνη των μοναχών και θα μάθουν τις ιστορίες που συνδέουν τη Μονή Καισαριανής με τους ανθρώπους που δημιούργησαν το Αισθητικό Δάσος Υμηττού.

Φεύγοντας,  θα μοιραστούν «μοναστηριακές» λιχουδιές και ζεστό τσάι από αρωματικά βότανα, από το Φυτώριο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, στον Υμηττό.

Δείτε το σχετικό event στο facebook!

ΠΟΤΕ: Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, ώρα 11.00 – 13.00 (Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’ λεπτά νωρίτερα)
ΠΟΥ: Στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, πίσω από την Μονή Καισαριανής
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ: Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)
ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά  στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει.Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: contact@philodassiki.org

Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα

ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044

Leave a Reply