ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ATELIER ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Γιορτάζουμε τις Απόκριες και τα Κούλουμα με εικαστικά εργαστήρια που θα υλοποιήσουν το Atelier Σπύρου Βασιλείου και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, καθώς και με το καθιερωμένο γλέντι της Καθαρής Δευτέρας στου μπαρμπα-Σπύρου.

Από τις 11 Φεβρουαρίου έως την 1 Μαρτίου 2015 θα φιλοξενηθεί στο Atelier Σπύρου Βασιλείου έκθεση με έργα του Σπύρου Βασιλείου σχετικά με τις Απόκριες και την Καθαρή Δευτέρα, μαζί με έργα παιδικής Τέχνης από τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σκοβολά-Κωνσταντίνα-2005-2006-33-x-35-cm-1

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 – Εικαστικά εργαστήρια για παιδιά στο Atelier Σπύρου Βασιλείου και στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Φαγητά Μαμούθ -1ο μέρος

Έρχεται η Καθαρά Δευτέρα! Με αφετηρία το έργο του Σπύρου Βασιλείου «Το Τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας» και με την βοήθεια της Γλυπτικής δημιουργούμε τα μεγαλύτερα σαρακοστιανά φαγητά φτιαγμένα από πηλό!

«Ένας χαρταετός πετά πάνω από δύο μουσεία»

Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί το εικαστικό εργαστήρι «Χρωματιστοί Χαρταετοί» στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεργάζεται με το «Atelier Σπύρου Βασιλείου», φιλοξενεί το έργο «Η χώρα των πουλιών» (1960), με θέμα χαρταετούς, ιπτάμενα αλλά και καθημερινά αντικείμενα που πετάνε! Εμπνεόμαστε και ζωγραφίζουμε το δικό μας έργο.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης προσκαλεί όλα τα παιδιά, από 0 έως ….100 χρονών, να έρθουν την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 για να διασκεδάσουν δημιουργικά!

Χρωματιστοί Χαρταετοί: 4 διαφορετικές δράσεις. Η κάθε δράση διαρκεί 20 λεπτά και θα επαναλαμβάνεται κάθε 30 λεπτά από τις 11.00 έως και τις 15.00 στους χώρους του Μουσείου.

Είσοδος 2€ το άτομο, δε χρειάζεται κράτηση θέσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

10407270_790680837636267_2358248249835133032_n

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 – Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά

Φαγητά Μαμούθ -2ο μέρος

Τα φαγητά μας έχουν γίνει! Για να “νοστιμέψουν” ακόμα περισσότερο τα στολίζουμε με χρώματα! Όταν ολοκληρώσουμε τα γιγάντια φαγητά μας μπορούμε με τα μολύβια, τους μαρκαδόρους και τα λαδοπαστέλ να τα ζωγραφίσουμε σε ένα τεράστιο χαρτί και να φτιάξουμε το δικό μας Τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας!

Για τα εικαστικά εργαστήρια στο Atelier Σπύρου Βασιλείου:

Το Εργαστήρι Μικρών Καλλιτεχνών πραγματοποιείται κάθε Κυριακή, 12.00-13.30, από την εικαστικό Μαρία-Άννα Κολλύρη. Οι μικροί μας καλλιτέχνες διευρύνουν τις γνώσεις, ενεργοποιούν τη φαντασία τους και πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά και τεχνικές όπως είναι η ζωγραφική, η γλυπτική, η σκηνογραφία, το κολάζ κ.α. Αφετηρία των θεματικών ενοτήτων στις οποίες συμμετέχουν οι μικροί μας φίλοι είναι το πολύμορφο και πολυάριθμο έργο του καλλιτέχνη Σπύρου Βασιλείου. Σκοπός είναι η βιωματική γνωριμία των παιδιών τόσο με το έργο του Βασιλείου, όσο και με άλλων σημαντικών εκπροσώπων της σύγχρονης τέχνης.

Κόστος ανά μάθημα: 8€ – Μηνιαίο πακέτο: 24€

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών

AtelierVasileiouKoulouma_final

Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Η παράδοση συνεχίζεται… αλλιώς

Οι εγγονές του μπαρμπα-Σπύρου συνεχίζουν την παράδοση και σας προσκαλούν στον καθιερωμένο εορτασμό της Καθαρής Δευτέρας στις 23 Φεβρουαρίου 2015 από τις 12.00 έως τις 16.00 με rock ‘n’ roll χρώμα από το συγκρότημα Dimitris Tasenas and the Soul Vibrators. Είσοδος ελεύθερη


Atelier Σπύρου Βασιλείου

Το «Atelier Σπύρου Βασιλείου» στεγάζεται στο σπίτι και ατελιέ του γνωστού Γαλαξιδιώτη ζωγράφου, μίας από τις πλέον πληθωρικές και εμβληματικές μορφές της νεότερης ελληνικής τέχνης, και λειτουργεί ως Μουσείο από το 2004, με στόχο την προβολή και ανάδειξη του έργου του αλλά και τη διατήρηση του αρχείου του. Στα 10 χρόνια λειτουργίας του έχουν υλοποιηθεί πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εικαστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, διαλέξεις, εκθέσεις, μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις. Στο κατώφλι της δεύτερης δεκαετίας λειτουργίας, η διοίκηση περνάει από τις κόρες του ζωγράφου Δροσούλα και Ντήμη στις εγγονές του Λούση και Αντώνια.

Γουέμπστερ 5Α, Ακρόπολη, τηλ. 210 9231 502
www.spyrosvassiliou.org
www.facebook.com/atelierSpyrosVassiliou
twitter.com/AtelierSV
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τετάρτη & Παρασκευή 10.00-16.00, Πέμπτη 10.00-18.00, Σάββατο & Κυριακή 12.00-16.00 
 

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1994 και είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, από τα ελάχιστα στον κόσμο που προβάλλει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών παρουσιάζοντας εκθέσεις  για την ανάδειξη της μοναδικότητας της Παιδικής Τέχνης  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στόχος του να προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας με την Τέχνη από την παιδική ηλικία μέσα από σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού, εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από 2,5-13 ετών, σεμινάρια για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και δίγλωσσα διαδραστικά παιχνίδια για μεμονωμένους επισκέπτες κάθε εθνικότητας.

Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00 – 14.00 / Κυριακή: 11.00 – 14.00
τηλ.: 210 3312 621, 210 3312 750
www.childrensartmuseum.gr
www.facebook.com/MouseioEllinikisPaidikisTechnis
www.youtube.com/user/childrensartmuseumgr 
 

Το Μουσείο «Atelier Σπύρου Βασιλείου» και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης είναι μέλη του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2009. Σήμερα το Δίκτυο απαριθμεί 30 μέλη. www.athensmuseums.net

Dimitris Tasenas and the Soul Vibrators

Mαγεμένοι από τον ήχο των 60’s, ο Δημήτρης Τάσαινας και Αλέξανδρος Καραδήμος δημιουργούν το Μάιο του 2013 στην Αθήνα τους Soul Vibrators. Aπό το rock n roll, 60’s ballands σε Psych Rock και Garage, prom night καταστάσεις και juke box ατμόσφαιρα σε ένα παίξιμο που ξεχειλίζει ενέργεια και προκαλεί για χορό. Έχουν ήδη εμφανισθεί στο 2ο Aγρομουσικό Φεστιβάλ στη Λακωνία και στην Aegeanale 2013 στις Κυκλάδες, στο Φεστιβάλ Ασέληνον στην Άμφισσα και στο κλείσιμο της 4ης Biennale Αθήνας “AGORA”, καθώς και σε πολλές μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας. Στα τέλη του 2013 εξέδωσαν μια εορταστική ηχογράφηση με 3 τραγούδια εμπνευσμένα από τις ημέρες των Χριστουγέννων, με τίτλο ” Vibrators for Christmas – The Holy Release “, ενω τον Οκτώβριο του 2014 εξέδωσαν την πρώτη ολοκληρωμένη mini- έκδοση με τέσσερα τραγούδια που ήδη διαγράφουν μια πορεία στο ζωντανό τους πρόγραμμα, με τίτλο “The Vibes are on – The ‘Residence’ release.

Δημήτρης Τάσαινας φωνή
Αλέξανδρος Καραδήμος Ηλεκτρική κιθάρα
Δημήτρης Γρηγοριάδης Τύμπανα
Παύλος Μαραγκός Ηλεκτρικό μπάσο
Χρήστος Σπηλιόπουλος Τρομπόνι
https://www.facebook.com/TheSoulVbrtrs
https://soundcloud.com/thesoulvibrators
https://www.youtube.com/user/thesoulvibrators
[email protected]

Leave a Reply