ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΙ ΦΤΕΡΩΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Philodasiki-Oikogeneiaka-Ymittos (29)Το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στις 11.00 το πρωί, θα συναντηθούμε στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, παρέα με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών για να ανακαλύψουμε τα μυστικά που φέρνουν μαζί τους οι φτερωτοί επισκέπτες της Άνοιξης! 

Γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν τα μονοπάτια του Υμηττού, να αναγνωρίσουν τα ίχνη που αφήνουν οι φτερωτοί επισκέπτες, να μάθουν τις διαδρομές που ακολουθούν και τις συνήθειές τους. 

Ποιοι είναι αυτοί οι επισκέπτες και πόσο μακρύ ταξίδι κάνουν μέχρι να φτάσουν ως εμάς;

Τι θα συνέβαινε άραγε εάν τη φετινή Άνοιξη δεν έρχονταν κοντά μας;                                                                                                 

Σε τι μας βοηθούν;

Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς γι’ αυτούς! 

Σε αυτό το εποχικό πέρασμα των πουλιών, το ραντεβού με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών προσφέρει τη δυνατότητα όχι μόνο οι οικογένειες να βρεθούν μαζί, κοντά στη φύση, αλλά και να γνωρίσουν περισσότερα για τα αποδημητικά πουλιά, μέσα από παιχνίδια και ιστορίες. Συλλέγοντας από το δάσος υλικά της φύσης, γονείς και παιδιά θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν μια δική τους φωλιά, είτε αυτοσχεδιάζοντας, είτε ακολουθώντας τις τεχνικές που διδάσκουν οι… φτερωτοί επισκέπτες.  

Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!) 

ΠΟΤΕ: Σάββατο 29 Απριλίου 2017, ώρα 11.00 – 13.00 (Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’ λεπτά νωρίτερα)

ΠΟΥ: Στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού,  πίσω από την Μονή Καισαριανής

ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας 

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό. 

Αισθητικό Δάσος Υμηττού

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει. Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών. Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: contact@philodassiki.org

Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα

ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044

Leave a Reply