Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ|ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου, συγγραφέας των παραμυθιών Απέναντι και Ανάποδα (εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή) θα επισκεφτεί αυτή την εβδομάδα την Αθήνα για να γνωρίσει σε όλους τους μικρούς φίλους τις περιπέτειες του Μέλιου του σκαθαριού!

Το πρωί της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου και της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου ο συγγραφέας θα επισκεφτεί σχολεία της Αθήνας, και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 12:00 θα παρουσιάσει στον χώρο του βιβλιοπωλείου IANOS Artshop στο Golden Hall το παραμύθι του Απέναντι (Βιβλιοπωλείο IANOS Artshop -Εμπορικό Κέντρο Golden Hall: Λ. Κηφισίας 37A, 151 23, Μαρούσι. Τ. 210 68 30 301). Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τον συγγραφέα και να μάθετε για τη νέα περιπέτεια του Μέλιου του σκαθαριού, σε μια διαδραστική, μουσική παρουσίαση!
papaioannou_invitation-01

Το βιβλίο: Μετά τη μεγάλη επιτυχία του βιβλίου Ανάποδα που σύστησε τον Μέλιο στους μικρούς αναγνώστες, στο καινούργιο βιβλίο του Θοδωρή Παπαϊωάννου ξανασυναντάμε το αγαπημένο σκαθάρι, αντιμέτωπο με μια νέα πρόκληση: Η φίλη του, η Μελανή, βρίσκεται στην άλλη μεριά του δάσους και τον περιμένει, αλλά για να φτάσει εκεί πρέπει να διασχίσει τον μεγάλο δρόμο! Πώς θα το καταφέρει αυτό; Με το μπλε ποδήλατο; με το βιολετί πατίνι; Με αλεξίπτωτο; Με μαγικό χαλί; Ε, λοιπόν όλα θα τα προσπαθήσει! Κι ας αποτύχει! Δεν ξέρεις, μπορεί από πολλές αποτυχίες να φτιάχνεται… η τύχη! Το βιβλίο συνοδεύεται από cd με τραγούδια που έγραψε ο Ορέστης Παπαϊωάννου ειδικά για το βιβλίο.

 Ειδικό βραβείο Βιβλιοπωλείων Public 2016

papaioannou

Ο συγγραφέας Θοδωρής Παπαϊωάννου: Γεννήθηκε στην πόλη Έσσεν της Γερμανίας, τον Απρίλη του 1966. Από πολύ μικρός μπαινοβγαίνει στα σχολεία, είτε ως μαθητής είτε ως δάσκαλος, και γράφει ιστορίες και παραμύθια. Ζει στην Έδεσσα ανάμεσα σε ποτάμια, γέφυρες, λίμνες, καταρράκτες, νεράιδες και ξωτικά.  Έχει γράψει τα βιβλία: «Παίζουμε Θέατρο;» (αυτοέκδοση), «Ο έκτος κύκλος» θεατρικό, εκδ.Μορφωτική Εστία Καλαμαριάς, «Το ποτάμι που θύμωσε» θεατρικό (αυτοέκδοση), «Το μήνυμα του πελαργού» εκδ. ΚΠΕ Έδεσσας, «Ο Πειρατής Σιντόρε-Ντορεσί»  εκδ. Fagottobooks, «Τα αστέρια της Ευρώπης» έκδ. της Αντιπροσωπείας της ­Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, «Ανάποδα» εκδ. Ίκαρος. Για το τελευταίο, έχει τιμηθεί, από τον Κύκλο Ελληνικού παιδικού βιβλιου, με το βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» σε συγγραφέα βιβλίου αφήγησης βραχείας φόρμας για παιδιά.

ikaros-lodo-2016

Εκδόσεις Ίκαρος
Βουλής  4, 105 62 Αθήνα
Τ: 210 3225152 F: 210 3235262
E: info@ikarosbooks.gr
www.ikarosbooks.gr

Leave a Reply